Siden jeg nesten aldri lager en rett på samme måte to ganger kan du også se på disse alternativene:
Klikk HER Kjøttpudding fylt med persille og ruccula
Klikk HER Kjøttpudding med egg
Klikk HER Kjøttpudding med grønnsaker
Min yngste datter Miriam ville ha middag, og da blir alltid spørsmålet til henne,”hva vil du ha?”. Men tror du jeg får svar, nopp, kun “lag noe godt”, som om jeg går inn for å lage noe dårlig middag, he he.
Vel, hun går på fodmap (testing av matvarer man kan reagere på), og da ble det ikke enklere å lage middag. Men dette er jeg vel ganske god til. om jeg skal skryte av meg selv da ;-), og det må jeg vel siden jeg ikke har bygden å lite på ;-)!
Etter å ha vridd hode noen sekunder fant jeg ut at det fikk bli kjøttpudding som er fylt med egg, og en tomatsaus til.
400 g kjøttdeig
1 egg
1 ts salt
Ca. 1/2 ts pepper
Ca. 1/2 ts spisskummen
1 knivspiss chilipepper
1 ts oregano
1 ss potetmel (er naturlig glutenfri). Man kan bytte potetmel med hvetemel(da er det ikke glutenfritt lenger) eller annet glutefritt mel, eller 1 ts johanneskjernemel.
Bland alt sammen godt i en skål, vet et bakepapir eller lignede, og lag en flat avlang fasong på deigen.
Lag eggerøre av
4 egg
1 ss vann
1 knivspiss salt
1 knivspiss pepper
Bland alt godt sammen, og ha det på en varm panne med smør. Rør hele tiden til eggerøren er stivnet, hell den så på kjøttdeigen, og rull deigen sammen,
Steik rullen på en steikepanne og vend den slik at den blir brun på alle sidene. Man kan velge å la den ligge på steikepannen (men man snur den med jevne mellomrom), eller man kan sette kjøttpuddingen i ovnen i rundt 15 minutter, det gjorde jeg. I mellomtiden kokke jeg fullkornsris og lage saus Miriam kunne spise.
Saus:
1 bok med tomater
litt vann som jeg skylte ut av boksen
1/2 ts chilipulver
1 ts økologisk og vegetabilsk buljong (bruk den buljongen du har, men husk at all buljong er ikke glutenfri)
salt
pepper
1 ts gurkemeie
1 ss kokosfett
Ha alt i en panne og la det koke opp, bruk stavmikser å jevn sausen. Sausen kan gjerne stå å putre noen minutter, men den er i grunnen ferdig.
Det så veldig godt ut altså 🙂 Det liknet nesten litt på sjokolade 😀 Ha en fin kveld <3
frodith: Ler det har jeg ikke tenkt på, det ligner på sjokolade rullekaken he he.
Det så kjempegodt ut 🙂 Det er ikke så enkelt når man får det svaret der…. “noe godt” Ja, det vil jeg også ha, men HVA??? hehe
Anne Grethe/FotoSeljordslia: Jeg er vel rimelig vant med det svaret he he. Men du kan vel litt om det du også tenker jeg :-)))))
Kjøttpudding med egg er nytt for meg, men det skal jeg huske på. Når jeg lager ukemenyen så sitter jeg ofte å blar i kokebøker for å finne litt inspirasjon. Blir liksom fort litt for ofte de samme tingene. Og nye ting, med nye smaker og kombinasjoner gjør matlagingen mye gøyere 🙂
margarites: Dette er veldig enkelt og veldig godt så det kan jeg anbefale, tror alle vil like denne retten.
Dette var en spennende rett 🙂 Må prøves;) Takk for tips!
spisogspar: Takk i like så du 🙂
🙂