Det er ikke mandag i dag, men jeg våger meg likevel ut med en vegetargryte. Den ble knallgod om jeg må si det selv, og den var veldig mettende. Jeg hadde ikke ris eller annet til, men det var rikelig for to til tre personer alt etter hvor storspist man er.
2 løk
1 purreløk (jeg var tom for hvitløk, men hadde nok hatt i et fedd eller to om jeg hadde hatt)
1/2 rød chili
Ca. 1 cm ingefær
1/2 stor aubergine (vil du se hva aubergine er klikker du HER)
1/2 gul paprika som jeg måtte bruke opp for den holdt på å avgå med døden)
Et lite stykke sellerirot eller et par stenger stangselleri
1 (290 g) beger ferdig kokte kikerter
Rundt 100 g (halvt glass (Et glass er 180 g) med tomatpuré eller man kan bruke 1 boks knuste
4,5- 5 dl vann
2 terninger grønnsaksbuljong
Ca. 1 ts koriander
salt
pepper
Vask og del auberginen i biter og strø litt salt på (man behøver ikke gjøre dette om man ikke vil, det blir godt likevel). Rens og del løken og de andre grønnsakene, ha smør i en gryte og fres litt og litt av grønnsakene. Ha så i auberginen og la den også få være med i gryten. Når alt har fått surret godt sammen, har man på tomatpuré, vann og buljong. Kikertene bør skylles før man har de i gryten, rør med jevne mellomrom og la alt få koke i rundt 10 minutter. Ha i koriander, salt og pepper etter smak.
Det sådan godt ut. Jeg trenger litt annen mat enn den kjedelige jeg pleier, men spørs om jeg orker 😀
frodith: Ikke mye arbeid dette i grunnen, det er å kutte litt grønnsaker og steike de så er retten omtrent ferdig 🙂
Jeg brukte kikerter i dag også, men sånn jeg måtte bløtlegge og koke. Hadde en svineknoke som jeg kokte suppe på 🙂
Det må jeg lage 🙂
Mariann Sæther Tokle: Å legge kikkertene i bløt og koke de selv er definert det beste og ikke minst billigst. Det er jo bare nydelig suppe med salt kjøtt og erter, husker min mor lagde gul ertersuppe av kraften til raspeballene 🙂 Liker du kikerter er dette en rett du vil elske.
Iselin Renée: Ja det kan jeg trygt anbefale, den var knallgod, og jeg som er så avhengig av kjøtt/fisk til middag tenkte faktisk ikke på at det var uten.
Godt 🙂 🙂 Er så glad i auberginer og kikerter, så mye godt man kan lage av det.
lykkebobla: Det er helt sant, er utrolig glad i begge deler.
Hørtes deilig ut 🙂 Og velkommen hjem 🙂
Min matgale verden: Tusen takk :-))))
Det finnes så utrolig mange gode vegetarretter. Denne ser herlig ut, og jeg kommer nok til å prøve den 🙂
margarites: Det er sant, men det er så lett å tenke man må ha kjøtt eller fisk for at det skal være skikkelig middag 🙂
Ja, jeg må prøve å bruke mer både kikerter, bønner og linser for det er bra for kroppen min 🙂
Mariann Sæther Tokle: Kan være litt lurt å bytte ut litt kjøtt med linser, bønner og erter de fleste her i Norge spiser rikelig :-)))
I always used to study piece of writing in news papers but now as I am a user of web so
from now I am using net for content, thanks to web.
So nice