Har dere ikke smakt safransaus, så anbefaler jeg det på det varmeste for en mer nydelig god saus skal man lete lenge etter. Vanskelig å lage, NOPP! noe enklere kan man ikke gjøre det. Og man hever middagen til et nivå som er langt fra kjedelig hverdagsmat.
Safransaus til rundt 4-6 personer
Ca. 6 dl fløte
0,5 g safran (det er en veldig sterk farge, derfor trenger man svært lite). Gurkemeie kan også brukes for fargen sin del, men smaker ganske så annerledes.
Litt buljong (smak til, det er ikke mye som trengs. Kok fløten sammen med safranen, det tar ca. 20-30 minutter (den skal koke inn så den blir litt tykkere). Når sausen har kokt inn, smaker man den til med buljong
Jeg steikte ørretfilet på begge sider på steikepannen (ca.15-20 min), og siden jeg elsker tomater hadde jeg de ned på pannen også, og rett før servering hadde jeg på sukkererter.
Oppskrift på blomkålris finner du HER
#ørret #laks #steiktlaks #koktlaks #safransaus Ørretogsafransaus #laksogsafransaus #nydelig #enkelt #godt Fisk #Middag #middagstips #vismegdinmiddag #middagtilhverdagogfest #Blogg #matblogg ##bloggtoppen #morsmiddag #mor #mamma #far #pappa
Ørret er kjempegodt 🙂 Jeg woker det også jeg 🙂 Med ris til og masse grønnsaker 🙂
frodith: Da MÅ du bare lage safransaus en dag, du blir helt hektet