Last Updated:

Steikt ørret/laks med safransaus og blomkålris

Categories Fiskeretter

Har dere ikke smakt safransaus, så anbefaler jeg det på det  varmeste for en mer nydelig god saus skal man lete lenge etter. Vanskelig å lage, NOPP! noe enklere kan man ikke gjøre det. Og man hever middagen til et nivå som er langt fra kjedelig hverdagsmat.


Safransaus til rundt 4-6 personer 

 

Ca. 6 dl fløte
0,5 g safran (det er en veldig sterk farge, derfor trenger man svært lite). Gurkemeie kan også brukes for fargen sin del, men smaker ganske så annerledes.

Litt buljong (smak til, det er ikke mye som trengs. Kok fløten sammen med safranen, det tar ca. 20-30 minutter (den skal koke inn så den blir litt tykkere). Når sausen har kokt inn, smaker man den til med buljong


Jeg steikte ørretfilet på begge sider på steikepannen (ca.15-20 min), og siden jeg elsker tomater hadde jeg de ned på pannen også, og rett før servering hadde jeg  på sukkererter. 

Oppskrift på blomkålris finner du HER

#ørret #laks  #steiktlaks #koktlaks #safransaus Ørretogsafransaus #laksogsafransaus #nydelig #enkelt #godt Fisk #Middag #middagstips #vismegdinmiddag #middagtilhverdagogfest #Blogg #matblogg ##bloggtoppen #morsmiddag #mor #mamma #far #pappa

2 kommentarer

2 thoughts on “Steikt ørret/laks med safransaus og blomkålris

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *