Spinatsuppe med egg (meat free monday)

Hjemmelaget suppe i en fei!!!

Ca. 2 porsjoner:

Sett eggene på kok, det tar rundt 8-10 minutter for at de skal bli hardkokt.

 

ca. 300 g frossen spinat

1/2 løk

4 dl vann, eller 3 dl vann og 1 dl melk/fløte (jeg bør holde meg mest mulig borte fra melkeprodukter)

Smør (bruker du ikke melk, kan det være lurt å bruke mere fett, siden dette gir god smak og metter godt.

1 buljongterning

pepper 

salt

Rens og findel løken og surr den i smøret en stund. Ha vann/melk/fløte, buljong og frossen spinat i pannen, og la alt få koke opp. 

Bruk stavmikser å jevne suppen, den får da en fylde og man behøver ikke jevne den med mel eller andre mykningsmiddel.

Smak til med salt og pepper.

Avkjøl eggen under rennende kaldt vann og ta skalle av, og del egget i to. 

Suppen er klar til servering. Jeg hadde  hjemmelagde knekkebrød til, du finner oppskriften HER, men de jeg lager nå har jeg ikke mel i, kun fiberhusk. 

23 kommentarer

Siste innlegg