Spinatsuppe med egg (meat free monday)

Categories Supper

Hjemmelaget suppe i en fei!!!

Ca. 2 porsjoner:

Sett eggene på kok, det tar rundt 8-10 minutter for at de skal bli hardkokt.

 

ca. 300 g frossen spinat

1/2 løk

4 dl vann, eller 3 dl vann og 1 dl melk/fløte (jeg bør holde meg mest mulig borte fra melkeprodukter)

Smør (bruker du ikke melk, kan det være lurt å bruke mere fett, siden dette gir god smak og metter godt.

1 buljongterning

pepper 

salt

Rens og findel løken og surr den i smøret en stund. Ha vann/melk/fløte, buljong og frossen spinat i pannen, og la alt få koke opp. 

Bruk stavmikser å jevne suppen, den får da en fylde og man behøver ikke jevne den med mel eller andre mykningsmiddel.

Smak til med salt og pepper.

Avkjøl eggen under rennende kaldt vann og ta skalle av, og del egget i to. 

Suppen er klar til servering. Jeg hadde  hjemmelagde knekkebrød til, du finner oppskriften HER, men de jeg lager nå har jeg ikke mel i, kun fiberhusk. 

23 kommentarer

23 thoughts on “Spinatsuppe med egg (meat free monday)

  1. annebe: Ja ikke sant Anne det er sunt og veldig godt, bra du synes det er innbydende jeg jobber jo litt med bildene for at de skal bli best mulig :-)) Kos deg masse du også

  2. Renée Elverhøi: Tusen takk 🙂 Vi bør alle tenke oss litt om når det gjelder forbruket vårt, ikke bare når det gjelder å spise kjøtt, men også på hvor mye mat mange kaster. Ha en nydelig fin kveld du også :-))))

  3. Spinat er noe jeg sjelden spiser, men jeg mener jeg har spist spinatsuppe før, og det var ganske så godt, og kan tenke meg at med egg er det nydelig 🙂

  4. Vanja Ch. Kvalstad ( Inne: Ja slettes ikke verst om jeg skal si det selv 😉 Det hender at jeg også lager noe jeg ikke synes er godt, slik er det bare av og til, ingen krise :-))

  5. frodith: det blir litt mer mat i suppen når man har egg i vet du. Ellers blir jeg fort sulten igjen 🙂
    Det virket jo enkelt å lage eller?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *