Det er litt morsomt å se hvor intuisjonen stadig slår til. Jeg har en venninne som jeg ikke møter så ofte, men når vi møtes har vi det veldig kjekt sammen. Jeg inviteret henne på lunsj, og vi skravlet i vei til langt på ettermiddagen, helt herlig. Når jeg lager omelett er det alltid med kjøtt, fisk eller tilsvarende i, men denne gangen fikk jeg det for meg at jeg ikke skulle det. Og jammen meg sant, min venninnen hadde begynt å kutte ut å spise kjøtt og fisk og var glad for jeg ikke hadde hatt det i omeletten. Nokså kjekt å stole på intuisjonen ja 😉
Jeg hadde mange eggehviter etter jeg hadde laget bearnessaus så de brukte jeg sammen med et par egg til, derfor ser omeletten nok litt blek ut.
Litt rester av kokt ris
3 vårløk
Brokkoli
Et stykke squash
4 reddikker
4-5 små tomater
Litt fersk basilikum
Spisskummen (gir veldig god smak)
Estragon
Salt
Pepper
Litt vann
En veldig nøye oppskrift som du ser 😉 Men i omelett kan man bruke hva som helst , og bruke så mange eller få egg som man har og vil bruke, så forsøk deg litt frem.
Jeg renset og delte alle grønnsakene, surret de på pannen sammen med risen, og helte så på sammenpisket egg, vann og krydder. Det er ikke lurt å ha forhøy varme på pannen når man lager omelett, da svir den lett. Et lite tjutriks er å “dytte” litt i omeletten de første minuttene den er på pannen, da svir den ikke så lett og den blir fortere ferdig.
Jeg hadde rundstykke, salat og guacamole til. Oppskrift på guacamole trykke her
En deilig lunsj ser det ut til.
Jeg bruker ikke mye kjøtt i omelettene mine. Blir stort sett kun litt skinke? Alle digger så enkel mat, og jeg elsker smakene når de får stå slik.:)
Vanja Ch. Kvalstad ( Inne: Skinke er vel det mest vanlige å bruke i ja, men slik ble det ikke denne gangen gitt 🙂 Jeg tror ikke jeg noen gang har møtt noen som ikke liker omelett, i så tilfelle må det være for de ikke tåler egg.
Ja kan jo være det?
Husker da vi kjørte mot Lavangen og stoppet på Tømmernestet til min tante? Hun laget bestandig til skikkelig omelett.. Det er noe av det beste på tur.. Jeg lager og har med når vi kjører langt::)
Vanja Ch. Kvalstad ( Inne: Det er jo super turmat, det smaker godt og holder en lenge mett 🙂
Ja ingen tvil om det du.
Jeg er veldig glad i mat som har egg i seg uten tvil. Bruker en del i salater også. Alt som er lett fordøyelig på turer er knall.:)
Vanja Ch. Kvalstad ( Inne: Jeg også bruker forholdsvis mye egg, det er jo veldig avvendelig og så har jeg det omtrent alltid i huset, uetn føler jeg meg fattig 🙂
Så koselig med venninne-treff, og ganske utrolig at du faktisk hadde den følelsen, og så slo det til 🙂 Deilig mat <3
Ja helt sant det. Noen ting er i kjøleskapet uansett her i huset? Må ha løk, og egg..
frodith: For meg er det ikke noe uvanlig, men det er “hørselen” det av og til er noe i veien med 😉
Vanja Ch. Kvalstad ( Inne: Ja det er basisvarer, samt e haug andre ting he he. Nå som jeg holder på å spise meg ut av skuffer og skap, så må jeg ta meg kraftig sammen for ikke å kjøpe inn mer “kjekt å ha” ting.
Ja den ser jeg. Ikke fylle på, men tømme sakte men sikkert. Smart og greit.:)
Vanja Ch. Kvalstad ( Inne: Og aldri så lite nødvendig he he
Ja.. Jo mindre du skal flytte på jo bedre er det vell kan jeg tenke meg.:)
Vanja Ch. Kvalstad ( Inne: Ja jeg tenker armene kommer til å bli sie nok av å tømme et helt hus, og sette det på plass igjen
Det tar både tid og krefter uten tvil. Men blir bra da må jeg si.:)
Vanja Ch. Kvalstad ( Inne: Det satser jeg på :-))))
Blir som en ny start det der..
Jeg kvir meg til jeg skal? je må jo etterhvert. Det å holde et så stort hus, og hage gjør at man er veldig bundet.. Når ungene flytter vil jeg ha mere frihet..)
Vanja Ch. Kvalstad ( Inne: Det er akkurat der sakens kjerne ligger ja. Man kan og bør ikke leve livet av nostalgi og minner, de kan man ta med seg videre i livet uten å være groddfast
Ja det er ingen tvil om at endringer må til? Handler om å leve livet, ikke livet lever deg…
Vanja Ch. Kvalstad ( Inne: Akkurat, nettopp 😉
Dette såg godt ut. Eg er så lat at eg lagar den i mikroen. Men over til noko anna, eg må få takka deg for at du delte oppskrifta med å steike biff,( steik, kvile, steik, kvile osv.) Det gjorde eg i dag med lammefile, og den blei heilt perfekt. 🙂
Oldemorbloggen: Nå ble jeg glad 🙂 Tusen takk for flott tilbakemelding. Det er når man først forsøker dette en gang at man kan kjenner hvor stor forskjell det blir på kjøttet.Kjøttet mister ikke så mye av saften og blir derfor mye mørere. Du er nå jammen meg dyktig som hopper i det og forsøker deg frem, enda en fjær i hatten for deg!