Vegetar omelett til lunsj

Det er litt morsomt å se hvor intuisjonen stadig slår til. Jeg har en venninne som jeg ikke møter så  ofte, men når vi møtes  har vi det veldig kjekt sammen. Jeg inviteret henne på lunsj, og vi skravlet i vei til langt på ettermiddagen, helt herlig. Når jeg lager omelett  er det alltid med  kjøtt, fisk eller tilsvarende i, men denne gangen fikk jeg det for meg at jeg ikke skulle det. Og jammen meg sant, min venninnen hadde begynt å kutte ut å spise kjøtt og fisk og var glad for jeg ikke hadde hatt det i omeletten. Nokså kjekt å stole på intuisjonen ja 😉

Jeg hadde mange eggehviter etter jeg hadde laget bearnessaus så de brukte jeg sammen med et par egg til, derfor ser omeletten nok litt blek ut.

 Litt rester av  kokt  ris

3 vårløk

Brokkoli

Et stykke squash

4 reddikker

4-5 små tomater

Litt fersk basilikum 

Spisskummen (gir veldig god smak)

Estragon

Salt

Pepper

Litt vann 

En veldig nøye oppskrift som du ser 😉 Men i omelett kan man bruke hva som helst , og bruke så mange eller få egg som man har og vil bruke, så forsøk deg litt frem.

Jeg renset og delte alle grønnsakene, surret de på pannen sammen med risen, og helte så  på sammenpisket egg, vann og krydder. Det er ikke lurt å ha forhøy  varme på pannen når man lager omelett, da svir den lett. Et lite tjutriks er å “dytte” litt i omeletten de første minuttene den er på pannen, da svir den ikke så lett og den blir fortere ferdig. 

Jeg hadde rundstykke, salat og guacamole  til. Oppskrift på guacamole trykke her

22 kommentarer

Siste innlegg