Vegetar omelett til lunsj

Categories Eggeretter

Det er litt morsomt å se hvor intuisjonen stadig slår til. Jeg har en venninne som jeg ikke møter så  ofte, men når vi møtes  har vi det veldig kjekt sammen. Jeg inviteret henne på lunsj, og vi skravlet i vei til langt på ettermiddagen, helt herlig. Når jeg lager omelett  er det alltid med  kjøtt, fisk eller tilsvarende i, men denne gangen fikk jeg det for meg at jeg ikke skulle det. Og jammen meg sant, min venninnen hadde begynt å kutte ut å spise kjøtt og fisk og var glad for jeg ikke hadde hatt det i omeletten. Nokså kjekt å stole på intuisjonen ja 😉

Jeg hadde mange eggehviter etter jeg hadde laget bearnessaus så de brukte jeg sammen med et par egg til, derfor ser omeletten nok litt blek ut.

 Litt rester av  kokt  ris

3 vårløk

Brokkoli

Et stykke squash

4 reddikker

4-5 små tomater

Litt fersk basilikum 

Spisskummen (gir veldig god smak)

Estragon

Salt

Pepper

Litt vann 

En veldig nøye oppskrift som du ser 😉 Men i omelett kan man bruke hva som helst , og bruke så mange eller få egg som man har og vil bruke, så forsøk deg litt frem.

Jeg renset og delte alle grønnsakene, surret de på pannen sammen med risen, og helte så  på sammenpisket egg, vann og krydder. Det er ikke lurt å ha forhøy  varme på pannen når man lager omelett, da svir den lett. Et lite tjutriks er å “dytte” litt i omeletten de første minuttene den er på pannen, da svir den ikke så lett og den blir fortere ferdig. 

Jeg hadde rundstykke, salat og guacamole  til. Oppskrift på guacamole trykke her

22 kommentarer

22 thoughts on “Vegetar omelett til lunsj

  1. Vanja Ch. Kvalstad ( Inne: Skinke er vel det mest vanlige å bruke i ja, men slik ble det ikke denne gangen gitt 🙂 Jeg tror ikke jeg noen gang har møtt noen som ikke liker omelett, i så tilfelle må det være for de ikke tåler egg.

  2. Vanja Ch. Kvalstad ( Inne: Jeg også bruker forholdsvis mye egg, det er jo veldig avvendelig og så har jeg det omtrent alltid i huset, uetn føler jeg meg fattig 🙂

  3. Vanja Ch. Kvalstad ( Inne: Ja det er basisvarer, samt e haug andre ting he he. Nå som jeg holder på å spise meg ut av skuffer og skap, så må jeg ta meg kraftig sammen for ikke å kjøpe inn mer “kjekt å ha” ting.

  4. Vanja Ch. Kvalstad ( Inne: Det er akkurat der sakens kjerne ligger ja. Man kan og bør ikke leve livet av nostalgi og minner, de kan man ta med seg videre i livet uten å være groddfast

  5. Dette såg godt ut. Eg er så lat at eg lagar den i mikroen. Men over til noko anna, eg må få takka deg for at du delte oppskrifta med å steike biff,( steik, kvile, steik, kvile osv.) Det gjorde eg i dag med lammefile, og den blei heilt perfekt. 🙂

  6. Oldemorbloggen: Nå ble jeg glad 🙂 Tusen takk for flott tilbakemelding. Det er når man først forsøker dette en gang at man kan kjenner hvor stor forskjell det blir på kjøttet.Kjøttet mister ikke så mye av saften og blir derfor mye mørere. Du er nå jammen meg dyktig som hopper i det og forsøker deg frem, enda en fjær i hatten for deg!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *