Rullekake med rabarbrasyltetøy og krem

Categories Glutenfrie bakevarer

Rullekake er det veldig lengesiden jeg har laget, og det er i grunnen merkelig for noe enklere kan man nesten ikke lage.

Jeg kjøpte litt rabarbra for en tid tilbake, og det laget jeg syltetøy av. Det ganske  ble mørkt siden jeg brukte kokosblomst sukker, kanel i stede for kanelstang og ekte vanilje. Nå har vi forskjellig smak, men dette syntes jeg ble helt utrolig godt syltetøy. 

Det eneste melet i kake er  potetmel og det er glutenfritt siden det er stivelse fra poteter.


Har man pisket krem på kakestykkene så kan man jo ha det til dessert. Jeg brukte pisket soyakrem, litt pyntehjerter og mynteblader. 

Rullekake:

3 egg

1 1/2 dl sukker/eller den sukkertypen du vil bruke

1 1/2 dl potetmel

1 ts bakepulver

Sett ovnen på 250 grader. Smør et steikepapir og legg det på et steikebrett.

Pisk egg og sukker til det er blitt en luftig eggedosis. Rør forsiktig i potetmel og bakepulver, og ha det på et smurt bakepapir på en steikeplate.

Ovnen bør være kommet opp i temperaturen før man sette brett inn på midterste rille og steikes i 5 minutter.

Ta frem en steikerist og legg på en kjørelhåndduk eller steikepapir. Når kaken er ferdig snur en kaken på risten, la bakepapiret ligge på kaken litt. Når den har fått avkjølt seg litt har man på syltetøy og ruller platen sammen. Det kan være lurt å ha kaken i bakepapiret slik at den får satt seg litt før man skjærer den opp.

Ønsker man å rulle kaken i sukker har man litt sukker på steikepapiret og ruller kaken over sukkeret.

Del kaken opp i biter.

 

 

 

 

 

30 kommentarer

30 thoughts on “Rullekake med rabarbrasyltetøy og krem

  1. Rullekake har jeg ikke laget siden skolekjøkkenet, men nå får jeg snart mye bær i hagen, så da er det kanskje en ide og lage det igjen. Var sikkert kjempegodt med rabarbra kan jeg tenke meg 🙂

  2. Jeg elsker rullekake:) Får jo så mye forskjellig smak inni kaken:) en på jobben hadde med seg rullekake med Hapå faktisk. Var skeptisk til å smake, men var ikke så værst. Min favoritt er rullekake med nutella inni;)

  3. JuliaSofie: Ja det er bare fantasien som stopper oss. Nutelia er sikkert veldig godt, det er jo som sjokolade, men da må kaken være omtrent helt kad før man tar det på, ellers smelter det og renner ut.

  4. litt tilfeldig at du spurte om det, hentet akkurat en pakke på posten med bla kokosblomstsukker, har hørt det skal smake godt. Før brukte jeg sukrin/stevia, men det har jeg sluttet med, nå er det agavesirup og honning jeg bruker og kanskje kokostblomstsukker hvis det er bra da. 🙂

  5. Monica: Du er jo kanonflink til å bake. Ting går vel litt i perioder hva man lager og har lyst på:-)
    Utrolig koselig du la igjen en hilsen Mokka dokka 😉

  6. lykkebobla: Det er veldig bra, omtrent som vanlig sukker både i tillaging og søthet. Jeg bruker litt lønnesirup også. For en god del år siden drev jeg en bedrift som laget mat for mennesker med cøliaki, diabetes, allergi og mat uten kunstig tilsetningsstoff osv. Da laget jeg noen kanelboller og der hadde jeg lønnesirup, og for gøyen sin deltok vi blodsukkeret med noen diabetikere, og det morsomme var at blodsukkeret steg minimalt.

  7. Vanja Ch. Kvalstad ( Inne: Takk 🙂 Kaker er ikke hverdagskost at jeg lager heller. Men jeg fikk besøk av ei lita tulle med øyne blå, og mammaen hennes og da må jeg jo ha noe godt å by på 🙂

  8. Har aldri laget rullekake med rabarbra…bare med bringebærsyltetøy …får huske å prøve neste sommer når rabarbraen kommer i hagen her :)) Ha en fin kveld <3

  9. annebe: Det er vanlig Anne, men såer det de som ikke får til å være vanlig, de må alltid prøve noe nytt he he. Ha en strålende fin kveld du også. <3 🙂

  10. frodith: Rabarbra og sukker i et eggeglass er barndomsminner ja 🙂 Da jeg bodde i København spiste jeg mye mer ute en jeg gjør her hjemme, og de brukte mye rabarbra syltetøy til middagen slik vi bruker tyttebær. Så det er bare fantasten som stopper kreativiteten 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *