For å si det som Rigmor pleier å si ?eg hakje ord? . Denne retten BØR prøves om du liker fårekjøtt. Siden det gjerne er litt uvant mat for de fleste av oss, er dette ekstremt enkelt å lage.
Beregn 1 lammeskank per person som en normal porsjon.
Steik skankene på pannen så de får en gylden overflate, og legg de i en steikepose.
Til tre skanker hadde jeg i:
ca. 1-1 ½ dl olivenolje (bør være god kvalitet for smakens skyld)
Ca. 2 ss gurkemeie
Ca. 2 ss spisskummen
Ca. Koriander
Ca. 1 ts pepper
Ha kryddere i posen sammen med oljen, knyt steikeposen igjen, og vend den godt slik at krydder og olje blir godt blandet og fordelt rundt skankene.
Ha steikeposen i en form og sett den inn midt i forvarmet ovn på 170 grader. Jeg lot skankene stå i ovnen i 1 ½ time , siden jeg ikke skulle spise på en stund lot skankene stå i ovnen i 50 grader i 1 time til slik at de holdt seg varm.
Vil du ha kjøttet fortere ferdig, skrur du oven på 180-200 grader og da er skankene ferdig på rundt en time alt etter hvor store de er.
Saus:
Jeg kokte ut steikepannen og hadde det i en panne, og da lammeskanene var ferdig steikt brukte jeg kraften som var i posen.
1 ss maizena
1 buljongterning
Salt
Pepper
Ha maizena og buljong i kraften og la det koke opp, smak til med salt og pepper.
Jeg hadde kokte poteter og salat til.
I salaten hadde jeg:
Isbegsalat
Litt blandings salat jeg hadde igjen
Litt raspet gulerot
Litt raspet squash
Litt raspet Rettich (asiatisk grønnsak som er uunnværlig i det asiatisk kjøkken)
Frø fra granateple
Men bruk de grønnsakene du ønsker om du vil ha salat, wok eller kokte grønnsaker til.
Åh…..vann i munnen. Elsker lammekjøtt, men har ikke prøvd skanker enda..det bør jeg jo ser jeg
Min matgale verden: ÅÅÅÅÅ ja da må du forsøke, du vil elske det
Her sit eg og får vatn i munnen ein laurdagskveld. Dette såg verkeleg godt ut.
Det så herlig ut! Granatepler hadde jeg nesten glemt fantes, takk for at du minnet meg på det
Godt med litt friskt ved siden av kjøttmat, og så flott det gjør seg på bilder!
oslostudinene:Tusen takk
ja ikke sant granateple er helt “konge”, det er både godt og svært næringsrikt.