Hjemmelaget aspargessuppe på 10 minutter

Categories Supper

 

Før i tiden var det en omstendelig prosesss å lage lage aspargessuppe, men den gang var den også en festsuppe som man gjerne brukte til forrett i konfirmasjon, bryllup osv.

Nå tror jeg faktisk ikke den er vanlig å lage lenger, det er i grunnen svært synd,siden det er knallgod og herlig i vinterkulden.

Hvor mye man beregner per person vil avhenge av om man skal ha den til middag eller forrett.
Men nå tar jeg utgangspunkt i at suppen skal serveres til middag.

2 pakker små aspargestopper (de får du i pakker og de behøves ikke renses eller skjære noe bort)
9 dl vann
3 buljongterninger
2 dl fløte, melk eller soya/rismelk om man ikke tåler melkeprodukter.
3 ss maizena
salt 
pepper
Bruker man melk vil jeg gjerne ha også spandert en klatt smør i  for smakens skyld.

Til variasjon kan det være veldig godt med hvitløk eller ingefær i, eller begge deler noe jeg ofte gjør.
Fremgangsmåte:
Sett halvparten av vanne på kok sammen med buljongen. Vask og del aspargesen i små biter, og ha den i pannen (vil du ha smør i tar du det i), la aspargesen koke i 4-5 minutter. Ta pannen av platen og ha i resten av vannet, fløten og maizenaen, og rør godt ut sett  så pannen på platen igjen og kok opp under omrøring. Smak til med salt og pepper. Server gjerne med brød og smør og et godt glass vann :-
)
Om du lurer på hva aspargestopper er 🙂
Kunne du tenkt deg å ha aspargessuppe til forrett eller middag? 


7 kommentarer

7 thoughts on “Hjemmelaget aspargessuppe på 10 minutter

  1. ja eg lager både blomkålsuppe og potet og vårløksuppe på nesten like utgangspunkt.
    Har laget meg ertesuppe etparganger på frosne erter også, koke dem opp med litt buljong og kjøre dem i smoothiemakeren og så tynne den litt……fantastisk godt!

  2. cuskima: Hm det var jo en god ide med erter, følg med, følg med ……… 🙂
    Det er inspirerende å høre at unge mennesker like å lage mat, da blir jeg veldig glad, tusen takk!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *