For å si det som Rigmor pleier å si ?eg hakje ord? . Denne retten BØR prøves om du liker fårekjøtt. Siden det gjerne er litt uvant mat for de fleste av oss, er dette ekstremt enkelt å lage.
Beregn 1 lammeskank per person som en normal porsjon.
Steik skankene på pannen så de får en gylden overflate, og legg de i en steikepose.
Til tre skanker hadde jeg i:
ca. 1-1 ½ dl olivenolje (bør være god kvalitet for smakens skyld)
Ca. 2 ss gurkemeie
Ca. 2 ss spisskummen
Ca. Koriander
Ca. 1 ts pepper
Ha kryddere i posen sammen med oljen, knyt steikeposen igjen, og vend den godt slik at krydder og olje blir godt blandet og fordelt rundt skankene.
Ha steikeposen i en form og sett den inn midt i forvarmet ovn på 170 grader. Jeg lot skankene stå i ovnen i 1 ½ time , siden jeg ikke skulle spise på en stund lot skankene stå i ovnen i 50 grader i 1 time til slik at de holdt seg varm.
Vil du ha kjøttet fortere ferdig, skrur du oven på 180-200 grader og da er skankene ferdig på rundt en time alt etter hvor store de er.
Saus:
Jeg kokte ut steikepannen og hadde det i en panne, og da lammeskanene var ferdig steikt brukte jeg kraften som var i posen.
1 ss maizena
1 buljongterning
Salt
Pepper
Ha maizena og buljong i kraften og la det koke opp, smak til med salt og pepper.
Jeg hadde kokte poteter og salat til.
I salaten hadde jeg:
Isbegsalat
Litt blandings salat jeg hadde igjen
Litt raspet gulerot
Litt raspet squash
Litt raspet Rettich (asiatisk grønnsak som er uunnværlig i det asiatisk kjøkken)
Frø fra granateple
Men bruk de grønnsakene du ønsker om du vil ha salat, wok eller kokte grønnsaker til.
Åh…..vann i munnen. Elsker lammekjøtt, men har ikke prøvd skanker enda..det bør jeg jo ser jeg 🙂
Min matgale verden: ÅÅÅÅÅ ja da må du forsøke, du vil elske det
Her sit eg og får vatn i munnen ein laurdagskveld. Dette såg verkeleg godt ut.
Det så herlig ut! Granatepler hadde jeg nesten glemt fantes, takk for at du minnet meg på det 🙂 Godt med litt friskt ved siden av kjøttmat, og så flott det gjør seg på bilder!
oslostudinene:Tusen takk 🙂 ja ikke sant granateple er helt “konge”, det er både godt og svært næringsrikt.