Dinner for to med krydrete lammeskanker

Categories Kjøttretter

For å si det som Rigmor pleier å si ?eg hakje ord? . Denne retten BØR prøves om du liker fårekjøtt. Siden det gjerne er litt uvant mat for de fleste av oss, er dette ekstremt enkelt å lage.

Beregn 1 lammeskank per person som en normal porsjon.

Steik skankene på pannen så de får en gylden overflate, og legg de  i en steikepose.

Til tre skanker hadde jeg i:

ca. 1-1 ½ dl olivenolje (bør være god kvalitet for smakens skyld)

Ca. 2 ss gurkemeie

Ca. 2 ss spisskummen 

Ca. Koriander

Ca. 1 ts pepper

Ha kryddere i posen sammen med oljen, knyt steikeposen igjen, og vend den godt slik at krydder og olje blir godt blandet og fordelt rundt skankene.

Ha steikeposen i en form og sett den inn midt  i forvarmet ovn på 170 grader. Jeg lot skankene stå i ovnen i 1 ½ time , siden jeg ikke skulle spise på en stund lot skankene stå i ovnen i 50 grader i 1 time til slik at de holdt seg varm.

Vil du ha kjøttet fortere ferdig, skrur du oven på 180-200 grader og da er skankene ferdig på rundt en time alt etter hvor store de er.

Saus:

Jeg kokte ut steikepannen og hadde det i en panne, og da lammeskanene var ferdig steikt brukte jeg kraften som var i posen.

1 ss maizena

1 buljongterning

Salt

Pepper

Ha maizena og buljong i kraften og la det koke opp, smak til med salt og pepper.

Jeg hadde kokte poteter og salat til.

I salaten hadde jeg:

Isbegsalat

Litt blandings salat jeg hadde igjen

Litt raspet gulerot

Litt raspet squash

Litt raspet Rettich (asiatisk grønnsak som er uunnværlig i det asiatisk kjøkken)

Frø fra granateple

 

Men bruk de grønnsakene du ønsker om du vil ha salat, wok eller kokte grønnsaker til.

5 kommentarer

5 thoughts on “Dinner for to med krydrete lammeskanker

  1. Det så herlig ut! Granatepler hadde jeg nesten glemt fantes, takk for at du minnet meg på det 🙂 Godt med litt friskt ved siden av kjøttmat, og så flott det gjør seg på bilder!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *