Salat med rødbeter, fetaost, egg og valnøtter

Categories Salater

 

Her i landet har vi  så vidt jeg vet ikke tradisjon på å bruke fersk rødbeter, men da jeg bodde i København var det et vanlig innslag på tallerken både i salater og til middag. Denne oppskriften fikk jeg av min gode kollega Laila, som er like opptatt av god og sunn mat som meg. Hun synes sikkert jeg må utvide menyen min  for hun kommer med oppskrifter og ideer til meg. Skal sant sies, er jeg evig takknemlig og glad for at hun gjør det, hvem trenger ikke ny inspirasjon. Så fortsett med det Laila 😉

Salaten består av:

Til to personer

2-3 ferske rødbeter

1 pose salatmix eller den salaten du liker og har. Personlig synes  jeg at salat som er ferdig kuttet smaker silo, så derfor kjøper ikke jeg disse posene. Men i originaloppskriften stod det  baby leaf  og 1 pose ruccula. En lang forklaring på en enkel ting  J

3 ss geitost eller fetaost

3 ss hakede valnøtter (kan sløyfes eller erstattes med pinjekjerner)

6-8 Cherrytomater (var ikke i original oppskriften)

Jeg hadde brukte også to kokte egg (var heller ikke i original oppskriften)

Rødbeter kan kjøpes ferdig kokt/bakt på butikken (du finner de vakumert i grønnsaksdisken) eller du pakker rødbetene inn i aluminiumsfolie som du gjør når du lager bakt potet. Rødbetene skal steikes på 220 grader i rundt 40 minutter, eller til de er møre. Avkjøl rødbetene litt før de skjæres opp i biter. Skyll og eventuelt rens/del salaten og ha den i en skål, del tomatene, hakk valnøttene. Ha i rødbetene, tomatene og egg om du ønsker det.

Dressingen består av:

 1 ss extra virgin olive oil

 2 ss basamico eddik

1 ts honning

 ½ ts salt

¼ ts pepper

 

Ha alt i en kopp eller skål og rør til honningen har smeltet, smak så om du skulle  trenger mer av noen av ingrediensene.   Ha dressingen på ved servering, Har man dressingen på og lar den stå, kan salaten “punktere”/falle sammen. 

 

0 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *