En vellykket første kurskveld

Facebookside: https://www.facebook.com/pages/Mors-Matblogg/189642584389662

En vellykket første kurskveld

I går var første møte på matlagingskurset og det ble meget vellykket. Det ble noen svært hyggelige og lærerike timer der vi snakket om kosthold og ernæring og hadde hovedfokus på mat som kan hjelpe en å gå ned i vekt. Men maten skal være lett å lage, og den må være smakfull.

Det var tre svært hyggelige og interesserte kursdeltagere som møtte opp.Vi bestemte at vi skulle gå ut i fra kalkunfilet som hovedråvare, men hver enkelt skulle lage retten med forskjellig tilbehør for å vise variasjonsmulighetene. Så dermed laget kursdeltakerne

Kalkunfilet med råsteikte poteter og tomater
 

Kalkunfilè med råsteikte poteter

 

Kalkunfilet med aioli
http://morsmiddag.blogg.no/1317044365_kalkunflet_med_aioli.html

Middelhavsmarinert kalkunfilet med kikerter

http://morsmiddag.blogg.no/1308120438_middelhavs_marinert_k.html


Da vi var ferdige med all maten, satte vi alt på bordet og smakte og vurderte den ut i fra hvor lett den var å lage, hvordan den så ut, og hvor godt det smakte. Og etter lydene å dømme smakte maten svært godt.

Men vi var ikke ferdige enda, nå var det suppene sin tur og kursdeltakerne laget nå

Fiskesuppe http://morsmiddag.blogg.no/1302813627_fiskesuppe.html

Tomatsuppe med egg http://morsmiddag.blogg.no/1309719761_hjemelaget_tomatsuppe.html

Spinatsuppe med egg

http://morsmiddag.blogg.no/1300441384_skipperens_suppe.html

Suppene ble laget i en fei og det var nå på tide å vurdere hvor gode de var, hvordan hver enkelt hadde laget suppen og hvor godt vi likte dem.

Alle suppene smakte utrolig god,t selv om en av kursdeltakerne tydeligvis hadde sunget pepperkakebakesangen fra Hakkebakeskogen, for det ble litt for mye pepper. Men det er forsåvidt også litt positivt, for neste gang er en mye mer bevisst på hva en gjør, og man er jo her for å lære.

Vi diskuterte og evaluerte kveldens begivenheter og kom fram til at målet om å ha en lærerik og hyggelig kveld med lett matlaging var nådd. Etter dette satt vi og preket om løst og fast og koste oss veldig.

Jeg gleder meg til neste mandag.

5 kommentarer
  1. Jeg gleder meg til neste mandag for da skal vi bake lavkarbo og knekkebrød. Randi du hadde gjort deg så flid med kompendiet og flotte bilder av oss kursdeltakere.

  2. Hei Randi og kokke-elevene Eva og Arne2. Å komme sammen og lage mat har mange positive sider. I tillegg til det ble det jo litt av en fest å sitte sammen og nyte den herlige selvlagde maten. For meg ga dette så absolutt mersmak og forventninger til matkurset videre er skyhøye!

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg