Facebookside: https://www.facebook.com/pages/Mors-Matblogg/189642584389662
Wok med scampi og fisk
Bruk de grønnsakene du har og liker (de har fått poser med ferske blandingsgrønnsaker i butikkene, så slipper en å bruke frosne), men jeg brukte disse grønnsakene:
Ingefær (rens et stykke og rasp det)
Hvitløk (rens og hakk, eller bruk hvitløkspresse)
Smør eller olje til å steike i
Blomkål
Aubergine
Purreløk
Brokkoli
Paprika
Squash
Scampi
Fisk (i dag brukte jeg opptint torsk i blokk)
Salt og pepper
1 krm Tandoori Masala (dette krydderet så jeg faktisk var kommet i vanlige butikker også)
(Krm betyr forøvrig kryddermål)
Rens og rasp ingefær og hvitløk, deretter rens og del de andre grønnsakene i biter. Ha smør eller olje i wok eller en annen panne (teflonpanne er helt perfekt). Så tar man ingefær, hvitløk, blomkål, purreløk og aubergine i, og når disse har fått kost seg på pannen noen minutter, tar en i paprika og brokkoli (squash tåler svært lite varme, så den er det lurt å vente med til alt det andre er ferdig). Så skjærer en fisken i biter og har den i pannen, og så scampien (jeg liker å ta av halen på den, men det er en smaksak). Så smaker en til med krydder etter ønske. Jeg hadde kokt ris til, men det holder nesten med å ha wok’en som den er, synes jeg.
Kjempe flott mat blogg.
Tusen takk Henny nå ble jeg kjempeglad 🙂