Kjøttboller med steikt ris og kesam salat

Facebookside: https://www.facebook.com/pages/Mors-Matblogg/189642584389662

Kjøttboller med steikt ris og kesam salat

På mors bord ble det i dag kjøttboller som er laget av elgkjøttdeig. Og kjøttdeig av elg, gir en helt fantastisk smaks opplevelse. Men man kan bruke den kjøttdeigen/karbonadedeigen en vil for å lage kjøttbollene, eller en kjøper de ferdige kjøttboller.

 

 

 

Kesam salat

Isbergsalat

Druer

Valnøtter

Kesam med vaniljesmak

Skjær opp isbergsalaten i strimler. Del druene i to, og ta ut steinene om det er i. Ha alt i en skål og ha deretter kesam og valnøtter i. Bland alt godt sammen. Pynt gjerne med noen delte druer og valnøtter på toppen. Denne salaten tåler ikke å stå i veldig mange timer før isbergsalaten faller litt sammen. Men vil en forberede den i god tid så kan jo man på forhånd dele opp alle ingrediensene og ha i kesam rett før en skal servere den.

 

Kjøttboller

4 porsjoner

500 g kjøttdeig eller karbonadedeig

1 ts salt

½ ts pepper

1kryddermål muskat (kan sløyfes)

2 ss potetmel

1 ts buljong

Ca 3 dl vann

Bland deigen med salt, og ha så i potetmel og krydder. Tilsett litt og litt av vannet, og rør godt mellom hver gang til deigen blir passe fast. Man kan velge om en vil steike eller koke kjøttbollene. Steiker man de så blir det som små kjøttkaker. Vil man koke de, så bruker en buljongvann og har små kjøttboller opp i med skje. De skal bare trekke og ikke koke. La de trekke i ca 10 minutter.

 

Steikt ris

Bruk gjerne rester av ris. Ris egner seg godt til frysing, så har man mye igjen fra et måltid er det dumt å kaste den. Jeg legger risen i en plastpose og trykker det utover så det er tynt og flatt, for da tiner den fort og det er lett å knekke av en bit om man ikke trenger alt på en gang.

Smør eller olje å steike i

Vårløk eller den løken man har

Ris

Grillkrydder

Ha smør i en panne, og la det bli varmt. Skjær opp løken og la den frese 1 minutt, før man tar i risen. Smak til med grillkrydder. La det hele bli gjennom varmt før man servere den.

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg