Gul ertersuppe

Her kan du bruke noe av kraften etter pinnekjøtte, det er smellgodt. 

4 personer

8 dl kraft  gjerne kraften etter pinnekjøtt eller raspeballer, har du ikke det kan du bruke vann pluss buljong

Buljong etter om en har kraft eller vann. Litt buljong kan være godt i uansett, men en må bruke en del mer om man bare bruker vann.

Ca ½ kg gule erter. Jeg legger tørkede erter i vann natten over. Skyller de godt før jeg koker de i vann i ca 1 ½ -2 timer. Sil av vannet, dette er ikke lurt å bruke for vannet kan gi luft i magen. Det jeg ikke bruker av erter, fryser jeg ned til en annen gang.

Ca 400 g kokt salt kjøtt (Det billigste  er svinekjøtt, men det beste er fårekjøtt, for eksempel rester etter pinnekjøtt eller rester etter raspeball, da kan du bruke både pølse og kjøtt)

3 gulrøtter

1 stor løk

Ca ½ ts pepper

Eventuelt salt

Rens og del kjøttet, grønnsakene og ferdig kokte erter og ha alt i vannet/kraften, la det koke opp og så trekke i 15-20 minutter. Smak til med buljong, pepper og eventuelt salt om det skulle behøves.

Lyst å se flere råd og oppskrifter om erter, da kan du trykke HER og HER

 

2 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg