Moussaka med laks

Categories Fiskeretter

Moussaka med laks

 

 

 

4-5 laksefileter eller 400 g laks ferdig renset (en kan lage med kjøttdeig også)

  2 auberginer

Ca 1 dl olivenolje (det går gjerne litt olje når en skal steike auberginer)

3 store tomater

 1 stor løk

 1-2 fedd hvitløk

 1 kvast persille eller 2 ts tørket

 1 1/2 dl fløte (For de som ikke tåler melkeprodukter. Denne gangen brukte jeg økologisk soyafløte og det fungerte veldig fint)

 2 egg

 1/2 dl revet parmesanost eller den osten du har(En kan kutte ut osten eller bruke soyaost om en ikke kan bruke melkeprodukter)

2 ts salt

 1 ts pepper

 

Skjær auberginer i cm-tykke skiver og brun dem i olje i en varm panne.



Legg dem over på et papirhåndkle og strø saltet over dem.

Varm olje i en panne og brun finhakket løk og hvitløk. Rør så inn tomater i små terninger, finhakket persille og pepper. La det kose seg noen minutter, så har man i laksebiter som er delt i passe biter.

 

Legg auberginer i en smurt ildfast form. Visp sammen fløte, egg og ost og hell blandingen over formen. Stek ved 200 grader på midterste rille i ovnen i ca. 45 minutter. Server med masse gresk salat.

 

2 kommentarer

2 thoughts on “Moussaka med laks

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *