Moussaka med laks
4-5 laksefileter eller 400 g laks ferdig renset (en kan lage med kjøttdeig også)
2 auberginer
Ca 1 dl olivenolje (det går gjerne litt olje når en skal steike auberginer)
3 store tomater
1 stor løk
1-2 fedd hvitløk
1 kvast persille eller 2 ts tørket
1 1/2 dl fløte (For de som ikke tåler melkeprodukter. Denne gangen brukte jeg økologisk soyafløte og det fungerte veldig fint)
2 egg
1/2 dl revet parmesanost eller den osten du har(En kan kutte ut osten eller bruke soyaost om en ikke kan bruke melkeprodukter)
2 ts salt
1 ts pepper
Skjær auberginer i cm-tykke skiver og brun dem i olje i en varm panne.
Legg dem over på et papirhåndkle og strø saltet over dem.
Varm olje i en panne og brun finhakket løk og hvitløk. Rør så inn tomater i små terninger, finhakket persille og pepper. La det kose seg noen minutter, så har man i laksebiter som er delt i passe biter.
Legg auberginer i en smurt ildfast form. Visp sammen fløte, egg og ost og hell blandingen over formen. Stek ved 200 grader på midterste rille i ovnen i ca. 45 minutter. Server med masse gresk salat.
Fine bilder – Blir litt sulten
Det blir så fine bilder siden jeg er så heldig å ha fått lånt meg et fantasisk godt kamera av en fantasisk snill god venn