Paella med fersk gurkemeie, kylling, ørret og reker

Det er mange år siden jeg laget Paella sist, og nå passet det bra å lage det igjen siden jeg fikk besøk av en som elsker mat, og en som er mest glad i ris og kylling :-)

Hvordan man lager Paella kan variere akkurat like mye som når vi lager lapskaus eller betasuppe. man tar det man har. Men noen likheter er det alltid, og en av ingrediensene som er grunnsteinen i retten er ris og Safran eller gurkemeie, og for det meste  inneholder den en eller annen form for sjømat også. som for eksempel fisk, akkar, kreps, reker, krabbe, scampi, kylling osv. det er i grunne bare å ta i det du liker best.

Lurer du på hva fersk gurkemeie er kan du lese mer HER

Her er nå slik jeg lagde den til, det er nok til 3-4 personer.

1 løk

1 kinahvitløk eller 2 fedd hvitløk

7.5 dl vann

3 terninger hønse eller grønnsaksbuljong 

3 dl ris

Ca. 4 små gurkemeie. Siden fersk gurkemeie kan være vanskelig å få ta i kan du bytte den ut med ca. 2 ts tørket gurkemeie (risen skal bli gul)

2 kyllingfileter

2 biter ørret uten bein eller laks (eller annen fisk)

Ca. 100 g reker i lake eller reker du renser selv (du kan bruke både mer og mindre reker, det er i grunne en smakssak)

1 gulerot

1/2 grønn paprika

1/2 gul paprika

1/2 ts chilipulver (kan sløyfes)

salt

Pepper

Rens og del løk, hvitløk, og guleroten og surr det i en panne, hell på vann, buljong og ris, og la dette få koke i rundt 20 minutter, rør av og til. På slutten av koketiden tar man renset og finhakket gurkemeie/tørket gurkemeie i. Del kyllingen og paprikaen og steik de på pannen, og ha det i risen, fisken kan man dele og ha i noen minutter før servering, da går den ikke i oppløsning. Smak om du trenger mer krydder eller salt. Rett før servering har man på rekene. Server gjerne med hvitløksbaguetter  eller brød til. Vell bekommen :-)

                                                  

.

3 kommentarer

lisarorvik

06.01.2017 kl.16:08

Dette så godt ut :)

morsmiddag

06.01.2017 kl.16:31

lisarorvik: Takk :-)

frodith

06.01.2017 kl.20:46

Det ser deilig ut :-)

Skriv en ny kommentar

morsmiddag

morsmiddag

54, Bergen

Gjør hverdagsmaten til en opplevelse, med helt enkle grep.Hvordan lage suksessmiddagen til hverdag og fest! Uten all verdens kokkekunnskaper. Det er ikke så vanskelig som du tror. Jeg har også noen alternativer til de som ikke kan ha melk eller gluten i maten. Jeg er utdannet kokk og har Bachelor i folkehelsearbeid Kontakt meg gjerne på randistole62@gmail.com. Følg meg på instagram: randistole og Facebook side: Mors matblogg

Matprat

Matbloggtoppen

Kategorier

Arkiv

hits