Fersk gurkemeie og den medisinske effekten

Fersk gurkemeie og den medisinske effekten

Det er mange år siden jeg fikk vite at gurkemeie er en svært sterk antioksidant (antialdring middel forskning.no) og at det kan hjelpe mot kronisk betennelse i kroppen, og at det kan være kreftforebyggende. Det jeg også har hørt men som ikke står i denne artikkelen er at det er svært bra for fordøyelsen.

Det er derfor utrolig artig å se at de nå er kommet fersk gurkemeie i butikken, og det her i lille Naustdal. Dette er faktisk første gang jeg har sett fersk gurkemeie, derfor måtte jeg kjøpe. Gurkemeier bruker vi for eksempel i lussekatter og paella for å gi gul farge. Gurkemeie har jeg alltid sett på som et billigere og litt kjipere alternativ til safran, og billigere er den. Men tydeligvis gull verd næringsmessig. Da jeg dreiv min virksomhet som blant annet laget mat for mennesker med allergi, brukte jeg mye gurkemeie for å farge blant annet fuske marsipan med.Man kan nok også bruke tørket gurkemeie som man får kjøpt i alle butikker.

 

 

6 kommentarer
    1. Lena Ludvigsen: Så bra å kunne komme med noe nytt 🙂 Jeg er også utrolig glad i gurkemeie, men jeg syntes det var ekstra stas nå som den var fersk 🙂

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg