Fersk gurkemeie og den medisinske effekten
Det er mange år siden jeg fikk vite at gurkemeie er en svært sterk antioksidant (antialdring middel forskning.no) og at det kan hjelpe mot kronisk betennelse i kroppen, og at det kan være kreftforebyggende. Det jeg også har hørt men som ikke står i denne artikkelen er at det er svært bra for fordøyelsen.
Det er derfor utrolig artig å se at de nå er kommet fersk gurkemeie i butikken, og det her i lille Naustdal. Dette er faktisk første gang jeg har sett fersk gurkemeie, derfor måtte jeg kjøpe. Gurkemeier bruker vi for eksempel i lussekatter og paella for å gi gul farge. Gurkemeie har jeg alltid sett på som et billigere og litt kjipere alternativ til safran, og billigere er den. Men tydeligvis gull verd næringsmessig. Da jeg dreiv min virksomhet som blant annet laget mat for mennesker med allergi, brukte jeg mye gurkemeie for å farge blant annet fuske marsipan med.Man kan nok også bruke tørket gurkemeie som man får kjøpt i alle butikker.
Oi, dette visste jeg ikke:- o Men jeg ELSKER guerkemeje og bruker det ofte, så det var jo fantastisk å lese:D
Lena Ludvigsen: Så bra å kunne komme med noe nytt 🙂 Jeg er også utrolig glad i gurkemeie, men jeg syntes det var ekstra stas nå som den var fersk 🙂
For å være ærlig, jeg brukte det bare engang til lussekatter, men takk for tipset. Jeg må vel kjøpe en flaske også:)
foreignerat50: He he ja men det tror jeg ikke du er aleine om, men nå har du da et tips om du vil forsøke 🙂
Bra innlegg 🙂
Iselin Renée: Takk skal du ha 🙂