Det er mange år siden jeg laget Paella sist, og nå passet det bra å lage det igjen siden jeg fikk besøk av en som elsker mat, og en som er mest glad i ris og kylling
Hvordan man lager Paella kan variere akkurat like mye som når vi lager lapskaus eller betasuppe. man tar det man har. Men noen likheter er det alltid, og en av ingrediensene som er grunnsteinen i retten er ris og Safran eller gurkemeie, og for det meste inneholder den en eller annen form for sjømat også. som for eksempel fisk, akkar, kreps, reker, krabbe, scampi, kylling osv. det er i grunne bare å ta i det du liker best.
Lurer du på hva fersk gurkemeie er kan du lese mer HER
Her er nå slik jeg lagde den til, det er nok til 3-4 personer.
1 løk
1 kinahvitløk eller 2 fedd hvitløk
7.5 dl vann
3 terninger hønse eller grønnsaksbuljong
3 dl ris
Ca. 4 små gurkemeie. Siden fersk gurkemeie kan være vanskelig å få ta i kan du bytte den ut med ca. 2 ts tørket gurkemeie (risen skal bli gul)
2 kyllingfileter
2 biter ørret uten bein eller laks (eller annen fisk)
Ca. 100 g reker i lake eller reker du renser selv (du kan bruke både mer og mindre reker, det er i grunne en smakssak)
1 gulerot
1/2 grønn paprika
1/2 gul paprika
1/2 ts chilipulver (kan sløyfes)
salt
Pepper
Rens og del løk, hvitløk, og guleroten og surr det i en panne, hell på vann, buljong og ris, og la dette få koke i rundt 20 minutter, rør av og til. På slutten av koketiden tar man renset og finhakket gurkemeie/tørket gurkemeie i. Del kyllingen og paprikaen og steik de på pannen, og ha det i risen, fisken kan man dele og ha i noen minutter før servering, da går den ikke i oppløsning. Smak om du trenger mer krydder eller salt. Rett før servering har man på rekene. Server gjerne med hvitløksbaguetter eller brød til. Vell bekommen
.
Dette så godt ut
lisarorvik: Takk
Det ser deilig ut