Potet og selleri suppe med Chorizo pølse

For en suppe, NAM. 

Jeg hadde litt kokte poteter og fikk lyst på potetsuppe, men kom på at jeg hadde jo sellerirot i kjøleskapet også, og selleri gir jo en fantastisk smak. Som oftest har man steikt bacon på, men det hadde jeg ikke, men hvorfor ikke prøve noe nytt som steikt Chorizo (det er en Spansk spekepølse som man får kjøpt i vanlig matvarebutikk). Å du hendelse hvor godt det passet til suppen, takk og lov at jeg ikke hadde bacon.

                                                    

Til to personer brukte jeg:

100 g kokt poteter og ca.100 g ukokte, men det er overhode ikke noe problem å bare bruke ukokte eller bare kokte.

250 g sellerirot

100 g purreløk

6 dl vann

2 hønsebuljong terninger 

Salt

Pepper

Choritzo pølse eller hva du ønsker å bruke. (man kan som nevnt bruke bacon, pølser,  steikt fårepølse, seranoskinke, vegetar kan man feks. ha litt biter av gulerot i. 

Ønsker man kan man ha et strø med parmesan  (er ikke verken påkrevd eller nødvendig)

Om man vil ha et friskere preg kan man bruke ferske urter som feks. dill (dill passet forøvrig godt til)

Skrell potetene og selleriroten og sett de på kok med vannet og buljongen. Rens, del og vask godt, før purreløken skjæres i biter, og has i pannen sammen med det andre. Kok alt til de er mørt, bruk stavmikser (har du ikke stavmikser, kan du eventuelt bruke en potetstauke som man kan lage potetmos med).

Smak til med salt og pepper. 

Chorizo pølsen er veldig feit og full av deilig smak, den hadde jeg på en glovarm steikepanne, og hadde pølsen på uten smør (det er rikelig med fett i pølsen).

La pølsen steike på begge sider, legg de så på et papirtørkle og få renne av seg litt, da skal de være knasende sprø. Strø det på suppen når den er på tallerken og ha på finhakkede urter, og eventuelt parmesan. 

Bon appetit!

#potetogsellerisuppe #sellerirot #potet #Choriza  #glutenfritt #melkefritt #middagstips #middag #enkelt #godt #sunt #morsmiddag #grilstad #suppe #Lettvint #kjapt

12 kommentarer

annebe

31.10.2016 kl.16:51

Det både hørtes og så godt ut :)) Så bra at du oppdaget at Chorizo passa til, greit å bruke det en har :)) Fin kveld til deg :))

morsmiddag

31.10.2016 kl.17:21

annebe: Takk :-) Utrolig enkelt og godt, anbefales! Ha en nydelig kveld du også Anne.

Victoria Larsen

31.10.2016 kl.16:57

Ser veldig godt ut! :D

morsmiddag

31.10.2016 kl.17:21

Victoria Larsen: Tusen takk, kan røpe at det smakte meg helt perfekt :-)

frodith

31.10.2016 kl.19:41

I dag har jeg hatt en veldig slitsom dag, og er fullstendig gåen. Ville bare innom å ønske deg en fin kveld likevel :-)

morsmiddag

31.10.2016 kl.19:44

frodith: En kjempeklem til fantastiske deg <3

margarites

31.10.2016 kl.19:54

Dette høres ut som en suppe etter min smak. Jeg er veldig glad i potet- og purresuppe. Men pølsen kan jeg stå over...jeg tar den bar! Neste gang skal jeg jammen putte selleri oppi også :-)

morsmiddag

31.10.2016 kl.19:56

margarites: Kan virkelig anbefale sellerirot, hever smaken til et nytt nivå, du kommer aldri til å ville gå tilbake til kun poteter :-)

margarites

31.10.2016 kl.20:00

Det tror jeg på! Jeg bruker purre og poteter, og så tar jeg vare på en god del biter som jeg har tilbake i suppen etter at jeg kjører den glatt med stavmikser. Og så må jeg ha en fløteskvett i...da blir mannen fornøyd også :-)

morsmiddag

31.10.2016 kl.20:53

margarites: Der er du inne på noe, gjør mannen din fornøyd. Ekteskapet er en ferskvare <3

Andrea Ramstad Aatlo

02.11.2016 kl.20:51

den så god ut, frister veldig!

morsmiddag

02.11.2016 kl.21:35

Andrea Ramstad Aatlo: Den kan virkelig anbefales :-) Billig og knallgod mat, og ikke for å glemme at den er utrolig sunn.

Skriv en ny kommentar

, Bergen

Gjør hverdagsmaten til en opplevelse, med helt enkle grep.Hvordan lage suksessmiddagen til hverdag og fest uten all verdens kokkekunnskaper. Det er ikke så vanskelig som du tror! Jeg er utdannet kokk og har Bachelor i folkehelsearbeid Kontakt meg gjerne på randistole62@gmail.com. Følg meg på instagram: randistole og Facebook side: Mors matblogg

Matprat

Matbloggtoppen

hits