Torsk i limesaus

4 porsjoner:

Ca 800 g frossen torsk i blokk eller fersk torsk som er skinn- og benfri.

1 bunt vårløk eller ½ purreløk

En liten bunt gressløk om du har (kan sløyfes, jeg har i hagen og den må da benyttes)

4 gulrøtter

½ paprika eller andre grønnsaker

6 dl vann

1fiske buljongterning

2 ½ ss maizena

1 ½ dl melk/fløte/soyamelk (velg etter eget ønske og behov)

Ca. 3-4 ts lime 

Litt smør eller olje til steiking

 

Fremgangsmåte:

Fisken bør være halvt- eller helt tint.Sett på poteter eller ris

Rens og del løken og grønnsakene i forholdsvis tynne biter. Ha smør i en panne og la den bli varmt, surr så løk og grønnsakene til de begynner å bli møre.Ta pannen bort fra platen og ha i væske og maizena(også lime) og buljong, å la det få koke opp under stadig omrøring. Når sausen er kokt opp har en i fisken som er skjært i stykker (er fisken fersk kan man ha den i hele stykker), la den få ligg i sausen rundt 5-10 minutter avhengig av hvor store stykker den er i. Smak til med salt, pepper og eventuelt mer lime.



20 kommentarer

spisogspar

07.07.2015 kl.18:37

Det så nydelig ut:)

lykkebobla

07.07.2015 kl.20:05

Det så veldig delikat ut. Hyggelig at du blogger igjen :)

morsmiddag

07.07.2015 kl.20:14

lykkebobla: Så koselig av deg, tusen takk det setter jeg STOR pris på :-)

morsmiddag

07.07.2015 kl.20:15

spisogspar: Takk det er faktisk nydelig også, friskt og godt :-)

margarites

07.07.2015 kl.22:10

Heisann, liker at du bruker frossen fisk (som må tines). Da kan selv "hobbykokker" som meg klare å lage retten :-)
Nam nam . Fisk er nydelig. Laget selv i dag med ørret innbakt.. Nam nam.

morsmiddag

07.07.2015 kl.22:46

margarites: He he tror du klarer deg helt fint på kjøkkenet. Det er overhode ikke noe som helst i veien med frossen fisk, den fryses jo rett ned på båten. Men jeg bruker ofte fileter siden jeg som oftest lager mat kun til meg, da er det jo porsjonert.

morsmiddag

07.07.2015 kl.22:47

Vanja Ch. Kvalstad ( Inne:
Det høres jo helt nydelig ut.
Var veldig nam? helt sant.

morsmiddag

07.07.2015 kl.22:59

Vanja Ch. Kvalstad ( Inne:
Hvordan gjorde du det og hva hadde du til?
Oppskriften kommer i morgen. Har litt mat her inne av og til jeg også? Det er jo kjempe gøy rett og slett. Elsker jo å lage mat.. Ofte og mye..

morsmiddag

07.07.2015 kl.23:04

Vanja Ch. Kvalstad ( Inne:
He he ja det er vel som meg det. Ungene tar gjerne med seg folk hjem for det er altid nok mat uansett (vistnok)
Ja jeg kjenner til det der? Man deler jo så gjerne. greit å vite om det kommer mange flere, men jeg er kjapt på å lage til ekstra..

morsmiddag

07.07.2015 kl.23:11

Vanja Ch. Kvalstad ( Inne:
He he vi har vist flere likhetstrekk :-)
Det skjønte jeg fort der vi satt?. Ingen tvil i min sjel..)

morsmiddag

07.07.2015 kl.23:15

Vanja Ch. Kvalstad ( Inne:
Virkelig gøy
:) :=)

cuskima

07.07.2015 kl.23:29

så snadder ut :)))

morsmiddag

07.07.2015 kl.23:31

cuskima: Thanks :-)))

cuskima

07.07.2015 kl.23:33

:))

Skriv en ny kommentar

morsmiddag

morsmiddag

52, Bergen

Gjør hverdagsmaten til en opplevelse, med helt enkle grep.Hvordan lage suksessmiddagen til hverdag og fest! Uten all verdens kokkekunnskaper. Det er ikke så vanskelig som du tror. Jeg har også noen alternativer til de som ikke kan ha melk eller gluten i maten. Jeg er utdannet kokk og har Bachelor i folkehelsearbeid Kontakt meg gjerne på randi_stole@yahoo.no. Følg meg på instagram: randistole og Facebook side: Mors matblogg

Matprat

Matbloggtoppen

Kategorier

Arkiv

hits