Torsk i limesaus

Categories Fiskeretter

4 porsjoner:

Ca 800 g frossen torsk i blokk eller fersk torsk som er skinn- og benfri.

1 bunt vårløk eller ½ purreløk

En liten bunt gressløk om du har (kan sløyfes, jeg har i hagen og den må da benyttes)

4 gulrøtter

½ paprika eller andre grønnsaker

6 dl vann

1fiske buljongterning

2 ½ ss maizena

1 ½ dl melk/fløte/soyamelk (velg etter eget ønske og behov)

Ca. 3-4 ts lime 

Litt smør eller olje til steiking

 

Fremgangsmåte:

Fisken bør være halvt- eller helt tint.Sett på poteter eller ris

Rens og del løken og grønnsakene i forholdsvis tynne biter. Ha smør i en panne og la den bli varmt, surr så løk og grønnsakene til de begynner å bli møre.Ta pannen bort fra platen og ha i væske og maizena(også lime) og buljong, å la det få koke opp under stadig omrøring. Når sausen er kokt opp har en i fisken som er skjært i stykker (er fisken fersk kan man ha den i hele stykker), la den få ligg i sausen rundt 5-10 minutter avhengig av hvor store stykker den er i. Smak til med salt, pepper og eventuelt mer lime.

20 kommentarer

20 thoughts on “Torsk i limesaus

  1. margarites: He he tror du klarer deg helt fint på kjøkkenet. Det er overhode ikke noe som helst i veien med frossen fisk, den fryses jo rett ned på båten. Men jeg bruker ofte fileter siden jeg som oftest lager mat kun til meg, da er det jo porsjonert.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *