4 porsjoner:
Ca 800 g frossen torsk i blokk eller fersk torsk som er skinn- og benfri.
1 bunt vårløk eller ½ purreløk
En liten bunt gressløk om du har (kan sløyfes, jeg har i hagen og den må da benyttes)
4 gulrøtter
½ paprika eller andre grønnsaker
6 dl vann
1fiske buljongterning
2 ½ ss maizena
1 ½ dl melk/fløte/soyamelk (velg etter eget ønske og behov)
Ca. 3-4 ts lime
Litt smør eller olje til steiking
Fremgangsmåte:
Fisken bør være halvt- eller helt tint.Sett på poteter eller ris
Rens og del løken og grønnsakene i forholdsvis tynne biter. Ha smør i en panne og la den bli varmt, surr så løk og grønnsakene til de begynner å bli møre.Ta pannen bort fra platen og ha i væske og maizena(også lime) og buljong, å la det få koke opp under stadig omrøring. Når sausen er kokt opp har en i fisken som er skjært i stykker (er fisken fersk kan man ha den i hele stykker), la den få ligg i sausen rundt 5-10 minutter avhengig av hvor store stykker den er i. Smak til med salt, pepper og eventuelt mer lime.
Det så nydelig ut:)
Det så veldig delikat ut. Hyggelig at du blogger igjen 🙂
lykkebobla: Så koselig av deg, tusen takk det setter jeg STOR pris på 🙂
spisogspar: Takk det er faktisk nydelig også, friskt og godt 🙂
Heisann, liker at du bruker frossen fisk (som må tines). Da kan selv “hobbykokker” som meg klare å lage retten 🙂
Nam nam . Fisk er nydelig. Laget selv i dag med ørret innbakt.. Nam nam.
margarites: He he tror du klarer deg helt fint på kjøkkenet. Det er overhode ikke noe som helst i veien med frossen fisk, den fryses jo rett ned på båten. Men jeg bruker ofte fileter siden jeg som oftest lager mat kun til meg, da er det jo porsjonert.
Vanja Ch. Kvalstad ( Inne:
Det høres jo helt nydelig ut.
Var veldig nam? helt sant.
Vanja Ch. Kvalstad ( Inne:
Hvordan gjorde du det og hva hadde du til?
Oppskriften kommer i morgen. Har litt mat her inne av og til jeg også? Det er jo kjempe gøy rett og slett. Elsker jo å lage mat.. Ofte og mye..
Vanja Ch. Kvalstad ( Inne:
He he ja det er vel som meg det. Ungene tar gjerne med seg folk hjem for det er altid nok mat uansett (vistnok)
Ja jeg kjenner til det der? Man deler jo så gjerne. greit å vite om det kommer mange flere, men jeg er kjapt på å lage til ekstra..
Vanja Ch. Kvalstad ( Inne:
He he vi har vist flere likhetstrekk 🙂
Det skjønte jeg fort der vi satt?. Ingen tvil i min sjel..)
Vanja Ch. Kvalstad ( Inne:
Virkelig gøy
🙂 :=)
så snadder ut :)))
cuskima: Thanks :-)))
:))