Skillingsboller

Categories Søte gleder

Halaien folkens, I’m back!

Det burde gjerne vært en middagsrett, men man skal ikke bare gjøre det man burde her i livet, men det man vil J

Skillingsboller

1 kg spelt- eller hvetemel

Ca. 1 ss sukker

1 ts salt                                                                  

 1 pakke tørrgjær

Ca. 1 dl olje

5-6 dl vann

1 ts kardemomme om du ønsker det (jeg bruker det ikke)

Jeg bruker veldig lite sukker i deigen, siden det skal være sukker strødd inni og oppå før de steikes. Ønsker du søtere boller har du mer sukker i deigen, men alle her like bollene veldig godt.

Ha alt det tørre i en bolle/skål og ha så i olje og vann og bland deigen godt sammen. Jeg lager alltid deigen litt løs og har heller i mer mel om det behøves. En løs deig gir luftigere boller.

La deigen stå et lunt sted til deigen har hevet dobbelt opp. Kna deigen godt sammen og ha litt mel på benken. Bruk en kjevle og lag deigen til en rektangel (har du ikke kjevle kan du vaske en stor flaske, for eksempel vinflaske eller en brusflaske som fylles med vann, uten klemmer man den gjerne flat). Jeg bruker å smelte litt smør å smøre på deigen før jeg strør godt med kanel på og så sukker.

Rull deigen sammen til en pølse og skjær opp i passe biter og legg dem på et bakebrett.

Steik i rundt 10-15 minutter på 220 grader.

Sett de til avkjøling på en rist.

 

 

0 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *