Gresk salat





Noen av mine kjære naboer har vært i Hellas på ferie og kom fulle av begeistring hjem igjen. Og det morsomme var at de ville jeg skulle lage gresk salat så vi kunne ha en gresk aften, og det gjorde jeg selvsagt. Jeg var på en innvandrerbutikk og kjøpte fetaost og greske oliven med stein (for de synes jeg er best), og det andre som skulle til.

Vi var 7 personer:

400 g fetaost ( man kan bruke mozzarella i stedet for fetaost) (tåler man ikke mekeprodukter, så kan man bruke soyaost)

1 agurk

5 bifftomater (men bruk gjerne andre tomater, men da må en kanskje ha flere)

2 rødløk

Greske oliven (så mye eller lite man ønsker)

Ha litt olivenolje over, eller bruk oljen som er på fetaosten.

Vask og skjær grønnsakene i skiver, og det samme gjør man med fetaosten, om den ikke allerede er delt.

Legg alt lagvis og legg oliven på toppen og hell over litt olje.



Vi hadde ekstra oliven i en skål, og tzatziki og tortillachips til. Vi hadde også brød til som vi hadde tzatziki på.

Tzatziki

3 dl yoghurt naturell

1 stk. slangeagurk

2 fedd hvitløk

1 ss olivenolje

½ ts pepper

½ ts salt

Rasp agurken på et rivjern og press av vannet i en sikt eller lignende. Ha agurken i yoghurten og tilsett renset og presset hvitløk, salt og pepper. Ha olivenolje i til sist.





Det er en fordel å la den stå noen timer før bruk så smaken får sette seg, og rør om før servering.

 

2 kommentarer

Rigmor

28.04.2012 kl.01:07

Og det var helt supert godt!!!

morsmiddag

28.04.2012 kl.08:03

Rigmor: :-)

Skriv en ny kommentar

, Bergen

Gjør hverdagsmaten til en opplevelse, med helt enkle grep.Hvordan lage suksessmiddagen til hverdag og fest uten all verdens kokkekunnskaper. Det er ikke så vanskelig som du tror! Jeg er utdannet kokk og har Bachelor i folkehelsearbeid Kontakt meg gjerne på randistole62@gmail.com. Følg meg på instagram: randistole og Facebook side: Mors matblogg

Matprat

Matbloggtoppen

hits