Gresk salat


Noen av mine kjære naboer har vært i Hellas på ferie og kom fulle av begeistring hjem igjen. Og det morsomme var at de ville jeg skulle lage gresk salat så vi kunne ha en gresk aften, og det gjorde jeg selvsagt. Jeg var på en innvandrerbutikk og kjøpte fetaost og greske oliven med stein (for de synes jeg er best), og det andre som skulle til.

Vi var 7 personer:

400 g fetaost ( man kan bruke mozzarella i stedet for fetaost) (tåler man ikke mekeprodukter, så kan man bruke soyaost)

1 agurk

5 bifftomater (men bruk gjerne andre tomater, men da må en kanskje ha flere)

2 rødløk

Greske oliven (så mye eller lite man ønsker)

Ha litt olivenolje over, eller bruk oljen som er på fetaosten.

Vask og skjær grønnsakene i skiver, og det samme gjør man med fetaosten, om den ikke allerede er delt.

Legg alt lagvis og legg oliven på toppen og hell over litt olje.

Vi hadde ekstra oliven i en skål, og tzatziki og tortillachips til. Vi hadde også brød til som vi hadde tzatziki på.

Tzatziki

3 dl yoghurt naturell

1 stk. slangeagurk

2 fedd hvitløk

1 ss olivenolje

½ ts pepper

½ ts salt

Rasp agurken på et rivjern og press av vannet i en sikt eller lignende. Ha agurken i yoghurten og tilsett renset og presset hvitløk, salt og pepper. Ha olivenolje i til sist.



Det er en fordel å la den stå noen timer før bruk så smaken får sette seg, og rør om før servering.

 

// <![CDATA[
var uri = 'http://impno.tradedoubler.com/imp?type(img)g(20259504)a(2026019)' + new String (Math.random()).substring (2, 11);
document.write('‘);
// ]]>
// <![CDATA[
var uri = 'http://impno.tradedoubler.com/imp?type(img)g(20042030)a(2026019)' + new String (Math.random()).substring (2, 11);
document.write('‘);
// ]]>

2 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg