Aspargessuppe

Aspargessuppe





4 personer

8 dl vann eller kraft

1 dl fløte eller melk (kokosmelk eller soyafløte, om man ikke tåler melkeprodukter)

Ca. 1 bunt med asparges (man kan også bruke hermetiserte asparges, da bytter man ut litt av vannet med kraften de ligger i).

3 ss maizenamel

2 terninger med grønnsaksbuljong (har man ikke grønnsaksbuljong, kan man bruke kjøttbuljong i steden)

½ ts pepper

Salt, om nødvendig

Ha vann, fløte, maizenamel og buljong i pannen og la det koke opp under omrøring. Rens og del aspargesene i forholdsvis små biter slik at de lett kan spises med skje. Når det gjelder de store aspargesene, bør man ta av den nederste stilken og skrelle de litt oppover, ellers kan de bli litt trevlete. De små kan man spise som de er. Ha aspargesen i suppen og smak til med pepper og eventuelt salt. Er suppen for tykk, ha i litt mer vann, er den for tynn, blander man litt maizena i en skål med vann og heller på litt mer.

Én kommentar

13.10.2011 kl.22:36

Det ser nydelig ut, nå fikk jeg lyst på aspargessuppe!

Skriv en ny kommentar

, Bergen

Gjør hverdagsmaten til en opplevelse, med helt enkle grep.Hvordan lage suksessmiddagen til hverdag og fest uten all verdens kokkekunnskaper. Det er ikke så vanskelig som du tror! Jeg er utdannet kokk og har Bachelor i folkehelsearbeid Kontakt meg gjerne på randistole62@gmail.com. Følg meg på instagram: randistole og Facebook side: Mors matblogg

Matprat

Matbloggtoppen

hits