Knekkebrød

Knekkebrød                                                                                                                            

 

1 dl linfrø

1 dl sesamfrø

1 dl solsikkekjerner

4 dl mel (jo grovere jo bedre, gjerne malt helkorn, sammalt hvete grovt, rug osv.)

1 dl olje (rapsolje eller olivenolje er å foretrekke)

1-3 dl vann

2 ts salt

1 ts bakepulver

Ha alt det tørre i en skål. Det kan være lurt å bruke lunkent vann, da får bakepulveret litt hjelp til å heve. Ha i vann og olje og bland det hele sammen. Ha et bakebrett med bakepapir på og hell en del av deigen utover. Det kan være lurt å ha et bakepapir som man sprøyter med steikefett og legger dette opp på deigen og så kjevler man det helt tynt (bakepapairet skal da altså være mellom deigen og kjevla). Del deigen i ruter før den steikes.

PS: Man kan variere hvilke frø og nøtter man vil ha i og hvor mye man ønsker å bruke i deigen.

De kan være lurt å åpne steikeovnsdøren av og til for å slippe ut damp. Blir knekkebrødene ikke helt harde, kan man helt på slutten skru ned varmen og la steikeovnsdøren stå på gløtt en stund.

Steikes på 200 g i ca. 20 – 30 minutter

Knasende godt

Glutenfritt knekkebrød

1 dl linfrø

1 dl sesamfrø

1 dl solsikkekjerner

2 dl mel (jo grovere jo bedre, Toro sitt havremel, jyttemel og lignende. Man kan også bruke glutenfrie havregryn)

2 dl profiber eller fisberhusk

1 dl olje (rapsolje eller olivenolje er å foretrekke)

1-3 dl vann

2 ts salt

1 ts bakepulver

 

Ha alt det tørre i en skål. Det kan være lurt å bruke lunkent vann, da får bakepulveret litt hjelp til å heve. Ha i vann og olje og bland det hele sammen. Ha et bakebrett med bakepapir på og hell en del av deigen utover. Det er nesten umulig å kjevle den glutenfrie deigen, så jeg har litt olje på deigen og bruker slikkepott og hendene til å smøre deigen utover. Del deigen i ruter før den steikes. Man kan variere hvilke frø og/eller nøtter man vil bruke og hvor mye av disse man ønsker å ha i deigen.

Det kan være lurt å åpne steikeovnsdøren av og til for å slippe ut damp. Blir knekkebrødene ikke helt harde, kan man helt på slutten skru ned varmen og la steikeovnsdøren stå på gløtt en stund.

 

7 kommentarer
  1. Ja nå fant jeg endelig oppskriften på knekkebrød. Så nå får jeg kjøpe inn inngrediensene og prøve meg.
   Fin blogg du har.
   Terje

  2. Solsikkerkjerner og sesamfrø er så godt, men jeg kan bare se langt etter det sånn til hverdags. Holder på å lage en liste over alle matvarene som er nøytrale eller medisinske for alle blodtypene, legger det ut på bloggen en dag sikkert. Sikkert mange som ikke tror på sånt også, men jeg vet at det er relevant. Spiser mye havregryn, mandler, linfrø og sånt, det er bra for alle 🙂

  3. somjegliker: Blodtypedietten er et veldig godt redskap å gå ut i fra. Bytt ut med det du ønsker, jeg bruker gjerne også havregryn, profiber og fiberhusk.

  4. Fantastisk gode knekkebrød. Disse skal eg lage, og servere familien min. Takk for at vi fikk smake på skulen Randi. (NBU). Klem fra Marit Sæterlid.

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg