Ytrefilet av svin med sennepssaus og asparges

Categories Kjøttretter

Filet av svin beregn mellom 150-200 g per person. Skal man ha lage mat til mange ville jeg kjøpt en hel filet, er det til få, ville jeg valgt stykker.

Når man steiker kjøtt bør man alltid la det ligge ute på benken i rundt 30 minutter før steiking, slik at kjøtte blir romtemperert. Da ungår man at stekepannen blir nedkjølt når man legger kjøttet på, og man får en finere steikeskorpe.

Steiker man stykker av filet bruker man steikepanne, man har  smør på pannen, når smøret er har brunt har  man på kjøttet. La kjøttet bli brunt på begge sider, ha på salt, pepper og eventuelt krydder/urter, og deretter lar man den ligge i pannen i mellom 3-5 minutter avhengig av hvor tykke fileten er.

Skal man lage til mange (flere en tre), da gjør man slik.  Det er veldig lurt å bruke steiketermometer når man steiker kjøtt i ovnen, dette er et veldig billig hjelpemiddel Sett steikeovnen på 180 grader.  Brun fileten på alle sider, legg fileten over i en ildfast form og ta med steike smøret. Krydre med salt, pepper og eventuelt ønsket krydder/urter. Sett formen midt i ovnen og la den steike til fileten har en kjernetemperatur på 66-68 grader. La så kjøttet hvile i  rundt 10 minutter. Skjær opp i ønsket tykkelse. Vi er forskjellig, og noen liker ikke at kjøttet har en anelse rødt i seg, dette bør man selvsagt ta hensyn til. Da bruker jeg å sette de kjøttet inn i ovnen et par minutter ekstra etter det er opp skjært (kun til de som ønsker det gjennomsteikt, jeg liker det saftig), eller jeg har det på steikepannen, da skal de bare så vidt på pannen, på begge sider (tell til 5). Når man legger kjøttet opp på tallerken, legger man de vær for seg.

Sennepssaus

Ca. 50 g smør

1 løk

2 ss sennep

1 liten boks (165ml) kokosmelk. (Tåler en melkeprodukter, så kan man bruke 2 dl kesam, crême fraiche eller rømme, da trenger en ikke lime)

1 dl kraft eller 1 dl vann og 1 buljongterning

½ lime

Salt

1pepper

 

Rens og del løken i små biter. Surr til smør til den er gyldenbrun, og ha på kokosmelk (kesam, crême fraiche eller rømme), sennep, lime, salt og pepper. La det få koke på svak varme i rundt 5 minutter. Smak til med eventuelt mer salt, pepper og sennep.

 

Server med de tilbehøret man selv ønsker. Jeg brukte steikte cherrytomater, asparges og poteter.

#Svin #svinefilet #sennep #sennepsaus #saus #enkelt #godt #uten melk #uten gluten #Middagstips #søndagsmiddag #Middag #morsmiddag #allergi #mat #fra #bunnen #hjemmelaget #oppskrift

0 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *