Wok med svinekjøtt og påskegul ris

Categories Alle oppskrifter, Kjøttretter, Wok og woksauser

Gult er kult, og så lys, glad og god farge som solen og kyllingene er🌞 🐥🐣. Så hvorfor ikke gi risen farge.

SAFRANRIS:

Beregn ca. 1 dl ris pr person

Kok risen etter anvisning på pakken

Ha så i en Buljongterning (sjekk for gluten om du må unngå)

Ha i en klype safran

Eventuelt litt salt

La alt få koke til risen er kokt.

Til 2 pers

WOK:

Til 2 personer. PS: Man kan bruke akkurat det grønnsakene man har og liker

Ca- 200 g svinekjøtt eller det kjøttet du måtte ønske

1 løk

3 hvitløksfedd

En bit chili

6 store sopp

Smør eller olje, tåler man ikke melkeprodukter kan man velge olje eller melkefri margarin

1 gulrot

To sneier rødkål

Ca. 1/2 brokkoli

Rens og del løk, hvitløk og chili og ha i en varm panne med olje/smør, del kjøttet og ha når løken osv. har fått surret litt. Rens og del det øvrige grønnsaken og ha det i woken. Når grønnsakenbegynner å bli mør blander man sammen woksausen (se under)

Woksaus

2 ss soyasaus (glutenfri for min del)

2 ss hvitvinseddik

1 ss brunt sukker

2 ss ketchup

3 ss vann og 1/2 ss maizena som blandes.

Bland sammen alle ingrediensene og rør godt sammen, hell det over woken og la sausen få koke opp under omrøring. La det hele få noen minutter der du vender susen godt inn i alle grønnsakene og kjøttet.

Del gjerne innlegget med familie og venner 

😊Link til å følge denne bloggen på Blogvin finner du HER,  Link til å følge meg på facebook finner HER. Link til å følge meg på Instagram  er randistole HER

 

 

 

6 kommentarer

6 thoughts on “Wok med svinekjøtt og påskegul ris

  1. Det så veldig godt ut! Snille deg som steller så fint med gjestene dine! og smart med gul ris nå i påsken 👌 Riktig god påske videre til dere 💕

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *