En utrolig digg middag!
Middag til 4 personer:
Saus:
1 liten løk
1 fedd eller mer hvitløk
Ca. 1/2 chili
1 ss sesamolje (kan byttes ut med vanlig olje om du ikke har eller ikke liker smaken
1 1/2 dl kokosmelk
1 1/2 ss fiskesaus
1 ss soyasaus
Pepper? Smak om du vil ha det i
Rens og findel løk, hvitløk og chili, surr alt i oljen til de er mørt, ha i kokosmelk, fiskesaus og soyaolje. La det hele få stå å småkoke til resten av maten er ferdig. Smak til underveis om du vil ha mer chili eller andre ting i, er det for mye chili så kan du ta i mer kokosmelk, MEN husk at når den blir blandet med aller grønnsakene og nudlene forsvinner mye av smaken, så ikke vær redd om det er mye smak.
Bruk de grønnsakene du har eller en wokblanding, jeg brukte:
1 gulrot
Litt løk
2 bunter blomkål
2 bunter brokkoli
Et stykke søt paprika
1/2 stor pastinakk
ca. 10 aromasopp
1 bit squash
2 firkanter med risnudler
2-3 ørret eller laksefileter
Ca. 100 g reker
Rens og del grønnsakene i ikke alt for store biter, begynn med det som trenger mest varme som gulrot og blomkål. Når alle grønnsakene nærmer seg ferdig har man i oppdelt ørret/laks og sausen. Ha kokende vann på nudlene og la de stå i 3 minutter, før man siler av de vannet og har de i woken.
Ha i rensede reker helt på slutten.
Del gjerne innlegget med venner og familie
#Wokk #fisk #ørret #laks #Reker #skalldyr #kokos #saus #Woksaus #Skalldyr #Sunn #middag #morsmiddag #Middagstips #vismegdinmiddag #Glutenfi #melkefri Matfrabunnen #hjemmelaget