Waldorfsalat

Categories Salater

Jeg vet ikke med dere, men for meg hører Waldorfsalat denne tiden til. Advent, jul og nyttår har vi alltid hatt denne salaten, ikke bare til kalkun, men til koldbord, skinke og kylling eller bare pålegg.

En ting som er sikkert er at nesten ingen lager denne salaten på samme måte, det er tusenvis av forskjellige oppskrifter og varianter. Denne typen waldorfsalat er jeg vant til, utenom at jeg hadde i klementiner.
Denne må du bare lage mye av, for man gleder seg til å spise restene seinere he he.
Til 2-3 personer
2 epler
To skiver sellerirot eller 3 stenger  stangselleri
2 klementiner (kan sløyfes)
Ca. 10-150 g druer
Valnøtter (ha noen til pynt)
Sitronsaft/lime
Ca. 1/2 pakke majones
Ca. 1 1/2 dl fløte (laktosefri om du trenger det, eller man kan bruke plantebasert fløte) Man kan også kutte ut fløten for i mange oppskrifter er det kun majones.

Pisk fløten stiv, vend i majonesen. Vask eplene og ta skallet av om du vil de, men de kan godt være på, de gir en fin farge i salaten, ha de i den piskede fløten/majonesblandingen. Sellerien renses og deles i små biter, og må kokes mør, bruker man selleristang kan den bare deles og has rett i salaten. Rens og del druer og klementiner og ha de i også sammen med valnøtter. Smak til med saften av sitron eller lime. Ha de i den skålen du ønsker å servere salaten i, og pynt med druer, valnøtter og klementinbåter.

Del gjerne innlegget med familie og venner 

😊Link til å følge denne bloggen på Blogvin finner du HER,  Link til å følge meg på facebook finner HER. Link til å følge meg på Instagram  er randistole HER    

#Salat Waldorfsalat #fruktsalat #Kalkun #fugl #middag #middagstips #Morsmiddag #mors #middag #Glutenfri #Laktosefri #Godt #festmat #koldtbord #blogg #bloggtopp #matblogg #oppskrift

0 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *