Last Updated:

Vilt, vakre Aurlandsdalen

Categories Blogg, Ut på tur

Aurlandsdalen er et eventyr, men ikke helt ufarlig. Det er steile fjellsider der det stadig faller ned større og mindre steiner, og store deler av turen er det stupbratt og høyt på ene siden.

Turen er 1.9 km lang, og det er nokså steinete på siste delen av ruten. Til tross for alt dette er det likevel verd turen, for det er så uendelig vilt og vakkert, selv i regn.

Jeg ble invitert med av en turgruppe som heter Labbetus, med noen utrolig spreke pensjonister, de gikk meg en høy gang. Denne turen har jeg gått en gang før for 4 år siden, men det var mye jeg ikke kan huske fra sist, så det var veldig kjekt å gå den igjen.

Vi overnattet på Østerbø Fjellhytte, der vi fikk utrolig nydelig mat, som var både hjemmelaget og billig. Glutenfri mat var ikke noe problem, når jeg sa fra om de på forhånd, og jeg betalte ikke en krone mer en de andre, så her kan man trygt overnatte, eller bare ta seg en matbit.

 

 

En helt fascinerende byggverk. Stein var det rikelig av, så her har man utnyttet resursene rundt seg.

Siden sist har de laget utedo og teltplass.

 

Skikkelig trolsk.

Første delen av turen var det tåke og litt regn, men det var varmt å godt så det gjorde ikke mye.

Mektige og steile fjell. De ser ikke så høyt ut, men de skal jeg love deg at det er.

Vi hadde med oss denne staslige damen også, hun tuslet etter eierne sin.

 

 

Vetlahelvete er en jettegryte med vann, det er rett og slett magisk.

 

 

 

Her står vi under et fjell og tar bilde på motsatt fjell.

Fossene var enorme.

En gård rett før siste delen av turen, det er vel omtrent 6 km igjen ned.

 

 

Trolle i Aurlandsdalen

Om steinen eller huset kom først er uvisst, selv om jeg nok tror de har bygget huset under steinen. De kunne ikke være redd steinras de som bodde her.

Så kom solen på siste del av turen, sikkert for å gjøre den siste delen av turen enklere.

 

Mye stein og ur på siste delen av turen.

 

Turen hjem ble lang med den ene stoppen etter det andre, med omkjøring omtrent hele veien fra Voss. Å kjøre fra Aurland til Bergen tar omtrent 2.5 timer, mens vi brukte rundt 5 timer, og det er ikke rart. Det var 6 stopp der vi måtte ha følgebil, et sted der det var trafikkdirigering, og et sted der det var lysregulert med bare en kjørebane. Hurra for veiene på Vestlandet 😁.

Dagen og turen var en opplevelse med kjekke og sosiale folk og en fantastisk natur, så alt i alt var dagen perfekt. 

 

Del gjerne innlegget med venner og familie😊Link til å følge denne bloggen på Blogvin finner du HER,   Link til å følge meg på facebook finner du HER Link til å følge meg på Instagram  er randistole HER.

#Turgruppe#Aurlandsdalen  #Tur #nydeligtur #Morsmiddag #Nydeligturtereng #fjellvandring #Fjelltur #spetakulærturiAurlandsdalen #Østerbøfjellstue #østerbø #fantastiskglutenfrimat

 

2 kommentarer

2 thoughts on “Vilt, vakre Aurlandsdalen

  1. Masse flotte bilder i fra en vill og vakker natur😁ikke minst og kjenne seg godt igjen fra jeg gikk der med klubben min lang tid tilbake!!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *