Last Updated:

Vegetarmiddag SHAKSHUKA

Categories Blogg, Vegetar mat

Det har blitt mye kjøtt i det siste, så nå er det deilig å ha noe lett vegetarmat. Denne har jeg laget noen ganger, og jeg bare elsker den. Det finnes garantert mange måter å lage den på, og jeg har nok den litt forskjellig hver gang jeg har laget, og det er rett og slett for jeg ikke har alt i kjøl eller frys til en hver tid 🙂 Er du ihuga motstander av vegetarmat, da kan man for eksempel ha i pølsebiter, skinke eller lignende.

Til to personer om du har brød til:

Min variant er ble slik:

2 fedd hvitløk

1/2 løk

1 vårløk

1/2 rød chili

rundt 1/2 søtpotet eller tilsvarende med poteter

1/2 paprika

1 boks knuste tomater

1 ts spisskummen

1/2 ts paprikapulver du får et ekstra digg sting med røykt paprika 😋

Salt og eventuelt pepper

4 egg

Frisk persille om du har det, men man kan bruke de urtene men har, eller kutte de.

 

Rensk og del løk, hvitløk og chili, paprika og søtpotet i en panne med smør eller olje og la de få kose seg i pannen i noen minutter. Ha på tomatene og vannet som du skyller boksen med, spisskummen og paprikapulver, salt og eventuelt pepper, la det få koke i rundt 1o minutter. Smak om du ønsker mer krydder eller salt. Lag små  groper i sausen og man har de knus egge ned i. Har du noen ferske urter kan man ta de på, sett lokke på pannen og la det hele få stå å kose seg til eggehviten er stivnet. Knus gjerne plommen rett før servering.

 

 

😊Link til å følge denne bloggen på Blogvin finner du HER,  Link til å følge meg på facebook finner. Link til å følge meg på Instagram  er randistole HER

#Shakshuk #meat #free #monday #kjøttfri #mandag # Godt #Enkelt #vegetarmat #Oppskrift #glutenfri

#melkefri #laktosefri #allergivennlig #mat #mors #middag #Morsmiddag #matblogg #middagstips #Mat #fra #bunnen #hjemmelaget

2 kommentarer

2 thoughts on “Vegetarmiddag SHAKSHUKA

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *