Torskegryte i limesaus

Categories Fiskeretter

4 porsjoner:

Ca. 600 g frossen torsk/eller den fisken du ønsker i blokk eller fersk torsk som er skinn- og bein fri.

1 bunt vårløk eller ½ purreløk

En liten bunt gressløk om du har (kan sløyfes)

4 gulrøtter

½ paprika eller andre grønnsaker

5 dl vann

1fiske buljongterning

2 ½ ss maizena

2 ½ dl melk/fløte/soyamelk/kokosmelk  (velg etter eget ønske og behov)

Ca. 3-4 ts lime

Litt smør eller olje til steiking

 

Fremgangsmåte:

Er det noen av grønnsakene du ikke liker så bytt de ut, enkelt og greit 😉

Fisken bør være halvt- eller helt tint. Sett på poteter eller ris

Rens og del løken og grønnsakene i forholdsvis tynne biter. Ha smør i en panne og la den bli varmt, surr så løk og grønnsakene til de begynner å bli møre.Ta pannen bort fra platen og ha i væske og maizena(også lime) og buljong, å la det få koke opp under stadig omrøring. Når sausen er kokt opp har en i fisken som er skjært i stykker (er fisken fersk kan man ha den i hele stykker), la den få ligg i sausen rundt 5-10 minutter avhengig av hvor store stykker den er i. Smak til med salt, pepper og eventuelt mer lime.

#Torsk #fisk #filet #Fiskegryte #Middagstips #middag #morsmiddag #glutenfri #kan #lages #melkefri

2 kommentarer

2 thoughts on “Torskegryte i limesaus

  1. Den blir sikkert god. Og jeg elsker fisk:)
    Vi har mye torsk som vi har fisket selv så det blir vel en torsk middag en dag:)

    1. Tjusa deg som har masse selvfisket torsk. Jeg må nok for det meste kjøpe den, og det blir sjeldent samme kvalitet som når man fisker selv.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *