Torskegryte i limesaus

4 porsjoner:

Ca. 600 g frossen torsk/eller den fisken du ønsker i blokk eller fersk torsk som er skinn- og bein fri.

1 bunt vårløk eller ½ purreløk

En liten bunt gressløk om du har (kan sløyfes)

4 gulrøtter

½ paprika eller andre grønnsaker

5 dl vann

1fiske buljongterning

2 ½ ss maizena

2 ½ dl melk/fløte/soyamelk/kokosmelk  (velg etter eget ønske og behov)

Ca. 3-4 ts lime

Litt smør eller olje til steiking

 

Fremgangsmåte:

Er det noen av grønnsakene du ikke liker så bytt de ut, enkelt og greit 😉

Fisken bør være halvt- eller helt tint. Sett på poteter eller ris

Rens og del løken og grønnsakene i forholdsvis tynne biter. Ha smør i en panne og la den bli varmt, surr så løk og grønnsakene til de begynner å bli møre.Ta pannen bort fra platen og ha i væske og maizena(også lime) og buljong, å la det få koke opp under stadig omrøring. Når sausen er kokt opp har en i fisken som er skjært i stykker (er fisken fersk kan man ha den i hele stykker), la den få ligg i sausen rundt 5-10 minutter avhengig av hvor store stykker den er i. Smak til med salt, pepper og eventuelt mer lime.

#Torsk #fisk #filet #Fiskegryte #Middagstips #middag #morsmiddag #glutenfri #kan #lages #melkefri

2 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg