4 porsjoner:
Ca. 600 g frossen torsk/eller den fisken du ønsker i blokk eller fersk torsk som er skinn- og bein fri.
1 bunt vårløk eller ½ purreløk
En liten bunt gressløk om du har (kan sløyfes)
4 gulrøtter
½ paprika eller andre grønnsaker
5 dl vann
1fiske buljongterning
2 ½ ss maizena
2 ½ dl melk/fløte/soyamelk/kokosmelk (velg etter eget ønske og behov)
Ca. 3-4 ts lime
Litt smør eller olje til steiking
Fremgangsmåte:
Er det noen av grønnsakene du ikke liker så bytt de ut, enkelt og greit 😉
Fisken bør være halvt- eller helt tint. Sett på poteter eller ris
Rens og del løken og grønnsakene i forholdsvis tynne biter. Ha smør i en panne og la den bli varmt, surr så løk og grønnsakene til de begynner å bli møre.Ta pannen bort fra platen og ha i væske og maizena(også lime) og buljong, å la det få koke opp under stadig omrøring. Når sausen er kokt opp har en i fisken som er skjært i stykker (er fisken fersk kan man ha den i hele stykker), la den få ligg i sausen rundt 5-10 minutter avhengig av hvor store stykker den er i. Smak til med salt, pepper og eventuelt mer lime.
#Torsk #fisk #filet #Fiskegryte #Middagstips #middag #morsmiddag #glutenfri #kan #lages #melkefri
Den blir sikkert god. Og jeg elsker fisk:)
Vi har mye torsk som vi har fisket selv så det blir vel en torsk middag en dag:)
Tjusa deg som har masse selvfisket torsk. Jeg må nok for det meste kjøpe den, og det blir sjeldent samme kvalitet som når man fisker selv.