Tom yum kyllingsuppe

Categories Blogg, Kyllingretter, Supper

En superenkel oppskrift som er naturlig gluten og melkefri, og det beste av alt er at den er ferdig på få minutter og er en smaksbombe!

 

PS: Er du ikke så vant til mat med en del smak, så begynn litt forsiktig med krydderne/sausene. Det er mye enklere å ta i mer en å få det ut igjen.

Til 4 personer

kyllingfileter

8 dl vann

3 kyllingbuljong

4 dl kokosmelk

1- 2 chili

5-6 hvitløksfedd

ca. 3 cm eller mer med med frisk ingefær

2-3  ss Østerssaus

2 ss sesamolje

2- så mange spiseskjeer du ønsker med Tom Yum pasta (jeg måtte på internasjonal butikk for å få tak i denne pastaen)

1/2 squash eller om du har sopp kan du bruke det 1/2 korg. Soppen jeg hadde var ødelagt så jeg brukte squash.

1 pakke vårløk

Del kjøttet opp i strimler. Rens og del ingefær og chili opp i tynne lange strimler, hvitløken renses og findeles.

Sett vann og buljong og kokosmelk på kok, og ha i chili, ingefær,  hvitløk og kyllingbitene og gi det et oppkok sammen med  østerssaus og sesamolje  og la alt få koke noen minutter. Ha så i enten oppdelt squash eller sopp (eller begge deler), og ha i skråskjært vårløk. Ønsker du en litt mer fyldig suppe, kan du blande litt vann og maizena (1 dl vann og 2 ss maizena) og ha i under omrøring, og gi suppen et oppkok.

 

😊
Følg gjerne turgruppen FOTTURER I BERGEN. Link finner du HER

Del gjerne med venner og kjente.

😊Link til å følge denne bloggen på Blogvin finner du HER,   Link til å følge meg på facebook finner du HER Link til å følge meg på Instagram  er randistole

#tomyum #Tomyam #Tom #yam #kylling #Gryte #suppe #Smakfullt  #sunn #god  #sopp #matlei  #enkelt #godt #uten melk #uten gluten #Middagstips  #Middag #morsmiddag #allergi  #Matfrabunnen #Hjemmelaget #naturlig #glutenfrtitt #melkefritt #rask #middag #lavkarbo

 

 

 

 

 

0 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *