Steik torsk med rotmos og edamamebønner

Categories Blogg, Fiskeretter

Rotmos er bare nydelig godt, og man får jo i seg masse grønnsaker på en gang, og det passer veldig godt til steikt fisk. For å få litt ekstra farge og smak til middagen hadde jeg litt edamame bønner til, og det er bare kjempe godt.

 

Rostmos til 2-3 personer:

Man kan kutte ut og legge til de grønnsakene man ønsker og liker, men jeg brukte.

4 små poteter

2 skiver sellerirot

½ søtpotet

4 bunter blomkål

½ persillerot

Ca. 40-50 g smør

Salt

Pepper

Rens og del alle grønnsakene og kok de til de er møre. Hell av vannet (hel kokevannet gjerne rett over edamamebønnene så de får stå å trekke i et par minutter), ha smøret i og mos alt sammen med enten stavmikser, eller man bruker en potetmoser. Smak til med salt og pepper.

 Edamamebønnene varmes i et par minutter (bruk gjerne kokevannet fra grønnsakene som allerede er varmt), tøm av vannet og ha et dryss salt på. Jeg kjøper frosne bønner.

Steikt torsk: Beregn mellom 150 til 200 g torsk pr person. Bruk tint fisk, ha en varm panne med smør. Steik fisken kjapt på begge sider, og ha på salt og pepper, i dag brukte jeg rosepepper.

 

#Mat #fra #bunnen #Hjemmelaget #naturlig #glutenfrtitt #melkefritt #fisk  #sjømat #Fiskekaker #fiskemat #glutenfri #laktosefri  #asiatisk #smak #edamame #bønner #edamamebønner   #Godt #enkelt #kjapt #middag #middagstips #meatfree #Sunt #oppskrift  #morsmiddag #blogg #matblogg #uten #gluten #gluten #melkeprodukter #Laktosefritt #Vegetar #fri #for

0 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *