2 kyllingfileter eller overlår (jeg tar skinnet av overlårene) som jeg brukte
Ca. 1 cm ingefær (man må gjerne bruke mer om man liker smaken, jo mer jo bedre)
3 hvitløksfedd
1/2 chili eller så mye du ønsker å bruke
Ca. 1/2 ts sitrongress (det får man kjøpt hel, da må man gjerne på butikker med større utvalg, eller på internasjonalebutikker. Jeg har kjøpt i krydderposer, som kan
kjøpes på de fleste butikker)
3.5 dl vann
1 kyllingbuljong (kan inneholde gluten)
1 1/2 – 1 dl kokosmelk
1 ss fiskesaus (Kan inneholde gluten)
Skallet av ca. 1/2 lime
Litt limsaft, rundt 1/2, men smak deg til.
Frisk koriander, kan sløyfes, men det både smaker og passer veldig godt til.
Rens og del ingefær, hvitløk og chili, del kyllingen i biter. Ha vann, kokosmelk, fiskesaus, buljongterning i en panne og kok opp, ha i opphakket hvitløk, chili og ingefær, å la det få koke sammen noen minutter. Ha så i den oppdelte kyllingen, og la det koke til kyllingen er gjennomkokt. Smak til med limsaft og raspet skall av lime. Trenger man mer salt så kan man ha i mer fiskesaus, eller salt.
Ha på frisk koriander om du ønsker det.
PS: Jeg vet det er mange som ikke liker smaken, og da skal man jo ikke ha det på så god mat.
Del gjerne med venner og kjente.
#tomkhagai #Asiatiskmiddag #asiatisk #asiatiskmat #Melkefritt#kylling #Gryte #suppe #Smakfullt #sunn #god #sopp #matlei #enkelt #godt #utenmelk #utengluten #Middagstips #Middag #morsmiddag #allergi #Matfrabunnen #Hjemmelaget #naturlig #glutenfrtitt #melkefritt #rask #middag #lavkarbo
Jeg har vært på Monsun Nudlebar i dag. Fantastisk god mat
Så herlig. Er Kjersti kommet til Oslo?
Denne smaker sikkert nydelig:)
Takk, ja det var veldig godt