Tom Kha Gai

Categories Alle oppskrifter, Kyllingretter

 

Til to personer:

2 kyllingfileter eller overlår (jeg tar skinnet av overlårene) som jeg brukte

Ca. 1 cm ingefær (man må gjerne bruke mer om man liker smaken, jo mer jo bedre)

3 hvitløksfedd

1/2 chili eller så mye du ønsker å bruke

Ca. 1/2 ts sitrongress (det får man kjøpt hel, da må man gjerne på butikker med større utvalg, eller på internasjonalebutikker. Jeg har kjøpt i krydderposer, som kan

kjøpes på de fleste butikker)

3.5 dl vann

1 kyllingbuljong (kan inneholde gluten)

1 1/2 – 1 dl kokosmelk

1 ss fiskesaus (Kan inneholde gluten)

Skallet av ca. 1/2 lime

Litt limsaft, rundt 1/2, men smak deg til.

Frisk koriander, kan sløyfes, men det både smaker og passer veldig godt til.

Rens og del ingefær, hvitløk og chili, del kyllingen i biter. Ha vann, kokosmelk, fiskesaus, buljongterning i en panne og kok opp, ha i opphakket hvitløk, chili og ingefær, å la det få koke sammen noen minutter. Ha så i den oppdelte kyllingen, og la det koke til kyllingen er gjennomkokt. Smak til med limsaft og raspet skall av lime. Trenger man mer salt så kan man ha i mer fiskesaus, eller salt.

Ha på frisk koriander om du ønsker det.

PS: Jeg vet det er mange som ikke liker smaken, og da skal man jo ikke ha det på så god mat.

Del gjerne med venner og kjente.  

😊Link til å følge denne bloggen på Blogvin finner du HER,   Link til å følge meg på facebook finner du HER Link til å følge meg på Instagram  er randistole

#tomkhagai #Asiatiskmiddag #asiatisk #asiatiskmat #Melkefritt#kylling #Gryte #suppe #Smakfullt  #sunn #god  #sopp #matlei  #enkelt #godt #utenmelk #utengluten #Middagstips  #Middag #morsmiddag #allergi  #Matfrabunnen #Hjemmelaget #naturlig #glutenfrtitt #melkefritt #rask #middag #lavkarbo

4 kommentarer

4 thoughts on “Tom Kha Gai

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *