Last Updated:

Thailandsk inspirert svineribbe

Categories Kjøttretter

En reprise i dag, men den er virkelig verd å prøve, ikke på noen måte tradisjonell, men utrolig god. Denne oppskriften fikk jeg av min skjønne venninne Åse, som er en stor inspirasjon også i matveien.

4 porsjoner

1 kg tynnribbe uten svor

3 dl søt soyasaus
3 appelsiner – delt i 2
4 lime – delt i 2
100 g. frisk ingefær – i tynne skiver
2 ss sukker
1 ss sesamolje
2 kanelstenger
Ca. 6 dl. vatn
Sukker
Salt og pepper

6 store søtpoteter
50 g. godt smør,
evt. en skvett matfløtematfløyte.

Lag en mos med potetmos av søtpoteter.

Legg tynnribba i ei langpanne med fettsida ned. Tilsett soyasaus, appelsiner, lime, ingefær,
sukker, sesamolje og kanel. Sett det kjølig natta over. Hell i vatn og snu ribba slik at fettsida
ligger opp. Dekk langpanna med folie og sett den i ovnen ved 175 gr. La ribba steike i ca. 1 time
med folie og i ca. 50-60 min. uten folie.

Til saus – sil krafta i langpanna over i en kjele (jeg jevnet den med litt maizena) og smak til med sukker, salt og pepper.

Bon appetit!!

Del gjerne innlegget 🙂

 

#thai #ribbe #svineribbe #asiatisk #marinert #svin #julemat #Middag #middagstisp #Smakfullt #oppskrift #glutenfri #glutenfritt #melkefri #laktosefri #Blogg #Bloggtoppen #Enkelt #godt #Mat #morsmiddag #mat #fra #bunnen #hjemmelaget #Tradisjonsmat #Julaften #utradisjonelt

2 kommentarer

2 thoughts on “Thailandsk inspirert svineribbe

    1. Nei der ser du, vi liker forskjellig. Jeg husker første gang jeg så det i en rett med kanel, da var jeg nokså vantro. Kunne det være godt, men jeg elsket det og denne liker jeg bedre en vanlig ribbe. Smaken kan ikke diskuteres, den er veldig personlig.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *