Supergod enkel tomatsuppe på travle dager.
Categories Alle oppskrifter, Supper, Veganmat, Vegetar matDet er den tiden på året at alt skjer, og vi må ty til enkle middager som nesten lager seg selv. Og hvem liker vel ikke en god tomatsuppe?
Man kan velge å ha i det man selv liker og ønsker, da mine barn var små hadde vi ofte makaroni og pølsebiter i, eller makaroni og egg, eller alle delene. Og noen ganger bare makaroni, for de ville ungene alltid ha i. Jeg koker ofte mange egg å har stående i kjøleskapet, da har jeg for hånden både på frokosten, eller til salat, eller middag. Kokte egg står seg minst en uke i kjøleskapet.
Til 2 personer:
1 løk
2 fedd hvitløk
1/2 chili (kan sløyfes)
Smør til steiking. Ønsker du melkefri suppe så bruker man melkefri margarin
1 boks knuste tomater
Skyll boksen med å fylle tomatboksen nesten full med vann og ha det i pannen. Dvs. rundt 2-2 1/2 dl
Noen blad løpstikk (løpstikk er en krydderurt jeg har i potte, jeg regner ikke med at så mange har den, så det er bare å hoppe bukk over den)
Noen kvister oregano (eller tilsvarende med tørket)
timian (eller tilsvarende med tørket)
Spisskummen
2 buljongterninger
salt
Pepper
Ca. 1 dl fløte/plantebasertfløte
Rens og del løk, hvitløk og chili i biter, har man ikke stavmikser eller lignede bør man finhakke det. Surr alt i en panne med smør til de er mør, ha i boksen med tomat og ha vann i boksen så du får med all tomaten og hell også dette i. Ha i buljong, Srirachasaus og krydder, og la alt koke sammen i rundt 10 minutter, bruk stavmikser å blende suppen. Smak til med “fløte”, salt, og mer krydder om det er ønskelig. Server gjerne med hardkokte egg og makaroni og brød.
Jeg hadde glutenfri variant av brød og makaroni, og hardkokt egg til!
Del gjerne innlegget med familie og venner
#Krydret #tomatsuppe #hjemmelaget #Enkel #smakfull #glutenfri #melkefri #matfrabunnen #Suppe #middag #lunch #lunsj #Middagstips #morsmiddag #vegan #vegetar
Lettvint og godt:)
Noen ganger må man lage det enkelt 🙂