Last Updated:

Steinbitfilet med syrlig soppsaus og hjertesalat

Categories Fiskeretter

Steinbit er kongen av fiskesortene, det er festmat på høyt nivå. Jeg valgte å lage en kremet soppsaus med lime i, den ble full av smak og veldig mild og fin.

 

Til 2 personer:

150-200 g steinbitfilet pr person.

Saus:

1/2 pakke med champignon

1/2 løk

2 fedd hvitløk

En god klatt smør. Trenger du melkefritt velger man plantemargarin uten melkeprodukter.

Ca. 1/2 lime eller sitron (ta litt og litt i siden de kan variere i surhet og styrke)

Ca. 2 1/2 dl fløte/lakstosefri/plantebasert (plantebasert om man skal ha melkefritt)

Steikesjyen fra pannen der fisken ble steikt

Salt

Pepper

Masse gressløk

En håndfull persille

5-6 blad salvie. Man kan bruke de urtene man ønsker å har.

Rens og del løk, hvitløk og sopp, og surr på pannen med rikelig med smør, ha så i saften av lime eller sitron, og la det få koke samen noen minutter. Ha så i fløten, og de meste av urtene, og bruk en stavmikser å blende alt til en tykk saus. Fisken steikte jeg på begge sider, og deretter lot jeg den stå på svak varme i rundt 10 minutter, det vil variere etter hvor store stykker man har.  Når fisken er steikt har han litt vann(rundt et par ss) og koker ut pannen og har det i sausen. Smak sausen til med salt og pepper. Og ha i resten av urtene, og eventuelt mer lime/sitronsaft.

Hjertesalaten hadde jeg kun noen få minutter på pannen sammen med fisken, og den smakte nydelig steikt.

Del gjerne innlegget med familie og venner 

😊Link til å følge denne bloggen på Blogvin finner du HER,  Link til å følge meg på facebook finner HER. Link til å følge meg på Instagram  er randistole HER

#Godt #sunt #smakfullt #middag #middagstips #tips #middagsmat #Glutenfritt #Glutenfree #melkefri #matintoleranse #blogg #morsmiddag #spisoppmatendin #godfisk #steinbit #fisk #sjømat #sunt #hjemmelaget #Matfrabunnen #av #breiflabb #Steinbit #Soppsaus #sopp #avhegighetsskapende

2 kommentarer

2 thoughts on “Steinbitfilet med syrlig soppsaus og hjertesalat

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *