Steinbit er kongen av fiskesortene, det er festmat på høyt nivå. Jeg valgte å lage en kremet soppsaus med lime i, den ble full av smak og veldig mild og fin.
Til 2 personer:
150-200 g steinbitfilet pr person.
Saus:
1/2 pakke med champignon
1/2 løk
2 fedd hvitløk
En god klatt smør. Trenger du melkefritt velger man plantemargarin uten melkeprodukter.
Ca. 1/2 lime eller sitron (ta litt og litt i siden de kan variere i surhet og styrke)
Ca. 2 1/2 dl fløte/lakstosefri/plantebasert (plantebasert om man skal ha melkefritt)
Steikesjyen fra pannen der fisken ble steikt
Salt
Pepper
Masse gressløk
En håndfull persille
5-6 blad salvie. Man kan bruke de urtene man ønsker å har.
Rens og del løk, hvitløk og sopp, og surr på pannen med rikelig med smør, ha så i saften av lime eller sitron, og la det få koke samen noen minutter. Ha så i fløten, og de meste av urtene, og bruk en stavmikser å blende alt til en tykk saus. Fisken steikte jeg på begge sider, og deretter lot jeg den stå på svak varme i rundt 10 minutter, det vil variere etter hvor store stykker man har. Når fisken er steikt har han litt vann(rundt et par ss) og koker ut pannen og har det i sausen. Smak sausen til med salt og pepper. Og ha i resten av urtene, og eventuelt mer lime/sitronsaft.
Hjertesalaten hadde jeg kun noen få minutter på pannen sammen med fisken, og den smakte nydelig steikt.
Del gjerne innlegget med familie og venner
#Godt #sunt #smakfullt #middag #middagstips #tips #middagsmat #Glutenfritt #Glutenfree #melkefri #matintoleranse #blogg #morsmiddag #spisoppmatendin #godfisk #steinbit #fisk #sjømat #sunt #hjemmelaget #Matfrabunnen #av #breiflabb #Steinbit #Soppsaus #sopp #avhegighetsskapende
Denne retten ville jeg elske:)
Kanskje bruke andre type fisk for jeg har ikke den type fisk:)
Tusen takk, ja klart du kan bruke andre fisketyper. Utrolig mye god fisk her i Norge når den er fersk.