Steikt torsk

Categories Fiskeretter

Min datter kom med torskefilet til med i høst, og jeg har nytt hver bit, jeg bare elsker torsk. Jeg lurte noen sekund om jeg skulle forsøke noe nytt, men NEI, torsken er så utrolig god i seg selv  at den ble på den gamle gode måten.

Når det er fiskefilet uten skinn og bein så beregner man mindre fisk en om det er hele stykker med fisk.

Pr. person  mellom 150-200 g filet.

Ca. 1 1/2 ss mel, jeg bruker Toro lyst, men bruk det melet du liker. Tåler du hvetemel så bruker man det.

1/2 ts salt

Pepper, helst nykvernet om du har

Smør til steiking

Løk om du ønsker å ha det på, jeg er ikke glad i løk på maten så det er noe som skjeldent forekommer på min blogg 🙂

Man trenger ikke ha på mel om man ikke ønsker det av forskjellige grunne, men salt MÅ man ha på.  Melet gjør at fisken får den litt “sprøe” overflaten og den ekstra gode smaken.

Ha mel, salt og pepper i en skål og bland godt, del fisken opp i passe biter om den ikke allerede er i porsjonsstørrelse. Ha en og en filet i skålen og vend fisken i melet, bruk en skje til p strø over. Ha smøret i stekepannen og la det bli varmt før man legger fisken i pannen(smøret skal begynne å bli brunt. Stek fisken på begge sider til den er gylden brun,  skru deretter ned varmen.

Hvor lenge fisken må steke kommer ant på hvor tykke stykkene med torsk er. jeg hadde tynne filetter, så de var ferdig på noen minutter. Er du i tvil om fisken er ferdig steikt, da forsøker man å dele et stykke, går den lett fra hverandre er den ferdig steikt.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

#Tosk #filet #Sunt #Middag #rask #Morsmiddag #mors #Glutenfri #melkefri #Fisk

 

0 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *