1 kalkunfilet
Steikes som anvist på pakken, 125 grader i to timer. Den må hvile rundt 15 minutter før den skjæres opp.
Appelsinsaus:
4 personer
Saften av 6 appelsiner
1/2 løk
Ca. 1 ss sukker eller honning
Ca. 6 dl væske som er kraften fra kalkunen pluss vann og 1 beger fond eventuelt 1 hønsebuljong
Salt
Pepper
1 ss maizena
Smør til surring av løk
Rens og findel løken, surr den i en panne med smør. Del appelsinene og press ut så mye saft som mulig og ha de i pannen. Ha i kraften fra den ferdige kalkunfileten, vann og fond/buljong. Ha i sukker, men det kan være lurt å ikke ta alt på en gang siden appelsiner har ulik søthet, salt og pepper.
Bland maizenaen ut i litt vann og hell det i sausen og rør til den koker opp.
Bakte rotgrønnsaker:
1 rødbet den hadde jeg for seg selv siden den lager farge på de andre grønnsakene.
1/2 sellerirot
2 pastinakk
1 søtpotet
Rens og del alle grønnsakene i biter, ha på salt, ca.30 pepper og smør (etter ønske), ha det midt i ovnen på 200 grader i rundt 45 minutter. Tiden vil variere etter hvilke grønnsaker man bruker og hvor store biter man skjærer. Vend på grønnsakene en gang eller to. Grønnsakene er ferdig når de du kan stikke i de, altså at de er mye så du klarer å stikke en kniv i de.
#Kalkun #appelsinsaus #bakte #rotgrønnsaker #middag #kalkunfilet #morsmiddag #middagstips #glutenfri #melkefri #hjemmelaget #mat #fra #bunnen #av
#Kalkun #appelsinsaus #bakte #rotgrønnsaker #middag #kalkunfilet #morsmiddag #middagstips #glutenfri #melkefri #hjemmelaget #mat #fra #bunnen #av
Det hørtes fantastisk godt ut, jeg er glad i kalkun, kylling og alt sånt
Med appelsinsaus hørtes det veldig godt ut 
Tusen takk, ja kalkun, kylling og ful generelt er veldig godt. Appelsinsaus passer veldig godt til kalkun og and. Har ikke forsøkt til kylling, men det fungerer nok topp det også.