Steikt steinbit med Hollandaisesaus

Categories Fiskeretter

For en middag, steinbit er bare noe av den beste fisken man kan få. Og jeg hadde masse eggeplommer etter å ha laget kransekaker, så da måtte det bli hollandaisesaus til.

Man bør regne mellom 150- 200 g steinbit pr. person

Fisken ble delt i biter, og lagt på en varm steikepanne med smør, hadde på salt og pepper. Når fisken hadde fått farge på begge sider så skrudde jeg ned temperaturen, og snudde den med jevne mellomrom. Fisken var perfekt steikt etter rundt 10 minutter, men dette vil variere etter hvor store tykke og stykker man har.

Hollandaisesaus

Til 4 personer:

150 g smør

4 eggeplommer

2 sjalottløk

2 ss saft av sitron eller hvitvinseddik

2 ss vann

pepper

Salt

Smelt smøret på svak varme. Bland så eggeplomme/hele egget, sitronsaft/lime/hvitvinseddik, salt, pepper, og vann i en en foodprosessor som er til stavmikser, noe lignede.  La alt gå en liten stund i stavmikser/foodprosessor (ca. 30 sekunder eller litt mer), ha i pittelitt smør(har man i for mye smør til å begynne med brister sausen lett), og la stavmikseren gå minst like lenge som sist før man tar i mer smør. Så fortsetter man til alt smøre er i, man kan være mer uforsiktig når man har hatt i litt smør og rørt noe  ganger. Når alt er rørt veldig godt sammen har man alt i pannen på svak varme, rør av og til.  Smak til og du ønsker mer syre(hvitvinseddik/sitron eller lime), salt og pepper.

Rotmos finner du HER, og så hadde jeg asparges, gulrot og brokkoli til.

 

Del gjerne innlegget med familie og venner 

😊Link til å følge denne bloggen på Blogvin finner du HER,  Link til å følge meg på facebook finner HER. Link til å følge meg på Instagram  er randistole HER    

#Steikt, steinbit #Hollandaisesaus #Fisk #torsk #fiskemiddag #rester #kålrotstappe #kålrabistappe #spis #opp #maten #bacon #Middagstips #Mat #Middag #mors #middag #morsmiddag #Glutenfritt #melkefri #laktosefri #allergi #Vårløk #oppskrift #Gofisk #Blogg #matblogg #toppblogg #enkelt #sunt #godt #hjemmelaget #mat #fra #bunnen #spis #opp #maten #Stressfri #sone

0 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *