Steikt kylling med ris krydret etter inspirasjon av mine Palestinske naboer.
Categories Alle oppskrifter, Diverse retter, KyllingretterDa jeg kom hjem fra Oslo sist, vinket det Palestinske naboene på meg, da det stod å grillet i hagen. Og jeg fikk nydelig grillet kylling, og den mest fantastiske krydrede risen jeg noen gang har smakt. Så nå har jeg vært innom forskjellige sider og sett hva det har i, men det er ikke helt det samme, for det har tydeligvis noen krydder jeg ikke har. Men veldig godt ble det med alle krydderne i risen. Så jeg får spørre henne en dag hvilke krydder hun bruker i sin ris, for den var bare magisk, min ble knallgod, men ikke magisk.
Jeg brukte overlår av kylling, det er veldig godt, og det billigste kyllingkjøttet.
Til 2 personer:
4 overlår av kylling eller den kyllingen delen du ønsker og har.
Smør eller olje til steiking
Risen:
2 dl ris
1 liten løk
2 fedd hvitløk
Smør eller olje til steiking av løken
5 dl kyllingkraft eller 5 dl vann og 2 kylling buljong terninger
2 ts ferdig blandet arabisk 7-spicesom består av 1 ts kanel, 1/2 ts pepper, 1 ts paprika, 1 ts koriander, en knivspiss nellik, 1/2 ts allehånde, 1 ts kanel og 1/2 ts muskatnøtt. Jeg hadde ikke det krydderet, men hadde alle krydderne, så jeg brukte litt av alt.
1 ts gurkemeie
1 ts spisskumen
Jeg dristet meg til å ha i en klype chili også
Salt om nødvendig
Friske urter om du har.
Kyllingen steikes på pannen eller kan grilles, ha på salt og pepper. Steik til den er gjennomsteikt.
Risen:
Rens og del hvitløk og løk, og surr det i olje eller smør, ha på alle krydderne og så kraft/vann og buljong, sett på logg og la det få koke til risen er ferdig kokt. Smak gjerne til med mer krydder eller eventuelt salt. Har du friske utrer så har man det på, og serverer risen med den steikte kyllingen.
Del gjerne innlegget med venner og familie
#Kylling #Palestina #inspirertavpalestinskmat #Glutenfritt #melkefritt #eggefritt #Middag #middagstips #godtkryddretris #spennedesmaker #Hjemmelaget #matfrabunnen #Middag #middagstisp #Morsmiddag #Hvaskalvihatilmiddag #hvaskaljeghatilmiddag #enkelt
Stekt kylling er best uansett tilbehør nesten 😀
Det er sant, men innbiller meg at du hadde likt godt risen også, siden du er glad i krydder.
Kylling tåler masse krydder, men det gjør sannelig ris også. Og i andre land kan de ha mye mer spennende ris enn vi er vant til i Norge. Gurkemeie var et supert tips! 😀
Spesielt risen, det synes jeg er veldig kjedelig. Så å piffe opp risen er veldig lurt.
Kylling er blant mine favorietter i kjøttveien. Synes du har så mange flotte naboer rundt deg og kjekt med naboer fra andre land som kan gi inspirasjon fra sin kultur som blant annet i matveien 🙂 Kos deg videre både blant plantene dine og med kokkelering på kjøkkenet 🙂 Ha en fin st. hans 🙂
Tusen takk, og ha en herlig feiring dere også .🥰💕Kylling er veldig enkel mat å like, nøytral, og man kan ha den enkel, eller krydre opp til det blir månelyst 🙂