Last Updated:

Sprøstekt panert ørret/laks med potet og blomkålmos

Categories Fiskeretter

Utrolig digg mat! Jada jeg vet at panert mat ikke er av det sunneste man kan spise, men variasjon er bra, og du hendelse så godt det er.

Berein1-2 ørret/laksefiletstykker uten skinn pr. pers.

1 egg

1 ts Salt (ha i rikelig med salt for fisk trenger mer enn kjøtt)

Brødstrø (glutenfritt til oss som må ha det)

Bland egg og salt og pisk det godt sammen, legg fisken i røren og vend den godt. lager man til mange anbefaler jeg å ha strøet i en pose, ha i fisken og rist godt. Men i dag var det bare til meg, så jeg strødde rett på fisken som jeg hadde lagt på en tallerken. Jeg hadde fisken enda en gang i eggeblandingen og enda mer strø. Fisken steikes på nokså høy varme til den er gylden brun på begge sidene.   Da skrur man ned varmen, og fisken får kose seg på middels varme så den ikke blir brent, husk å snu med jevne mellomrom.  Fisken er ferdig steikt mellom 10-15 minutter om ikke stykkene er veldig store.

 

Potet og blomkålmos:

2 poteter pr. pers

2-3 buketter blomkål (her er det bare å velge om man ønsker mer eller mindre blomkål eller poteter)

1 god klatt smør

salt

Pepper

Skrell potetene og ha de på kok, rens blomkålen og ha de sammen med potetene og la de koke til de er mør. Sil av vannet, ha smør i potet og blomkål, bruk en moser eller en stavmikser å mose det. Ikke vær for hard med stavmikseren om du bruker det, da kan mosen bli seig og ikke luftig. Smak til med salt og pepper og eventuelt mer smør.

Jeg hadde delte rosenkål som jeg hadde noen minutter i vann før de fikk en omgang på steikepannen sammen med fisken, brokkoli og remulade.

2 kommentarer

2 thoughts on “Sprøstekt panert ørret/laks med potet og blomkålmos

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *