SHAKSHUKA

Denne retten så jeg noen som snakket om et eller annet sted, og måtte google den, og den dukket opp på matprat. Den appellerte virkelig til min nysgjerrighet så den stod på menyen i dag.

På matprat stod det at de er til to personer, men jeg var skrubbsulten og hadde ikke brød så jeg spiste nesten alt sammen opp. Det taler vel for seg selv at det smakte meg utmerket.

Til to personer om du har brød til:

Så min variant er ble slik:

2 fedd hvitløk

1/2 løk

1/2 rød chili

1 boks knuste tomater

1 ts spisskummen

1 stykke squash (Det skulle være paprika men det hadde jeg ikke så derfor squash)

Det skulle være persille, men det hadde jeg heller ikke, men noen få blad basilikum gjorde susen.

I tillegg hadde jeg litt salt, det stod det ikke i oppskriften.

4 egg

Rensk og del løk, hvitløk og chili i en panne med smør eller olje. Ha på tomatene, spisskummen og salt og la det få koke i rundt 15 minutter. Smak om du ønsker mer krydder eller salt. Lag små   groper i sausen og man har de knus egge ned i. Har du noen ferske urter kan man ta de på, sett lokke på pannen og la det hele få stå å kose seg til eggehviten er stivnet. Knus gjerne plommen rett før servering.

Matprat anbefalte et godt brød til og en salat av agurk og rødløk, det hadde jeg heller ikke 😀

#matprat #Shakshuk #meat #free #monday #Enkelt #vegetarmat #Oppskrift #glutenfri #melkefri #laktosefri #allergivennlig #mat #mors #middag #Morsmiddag #matblogg

6 kommentarer

Siste innlegg