Andebryst med appelsinsaus

Siste helg da jeg var hos min venninne Grethe lagde vi andebryst eller anka bröst som det stod på pakken siden de hadde handlet i vår kjære naboland Sverige.
Andebryst er i grunnen enkelt å lage, bare man er forsiktig å ikke steiker det for lenge så det blir tørt.
Et andebryst per person er mer en nok til de aller fleste.
Andebrystet ble først brunet på steikepannen i smør og med salt og pepper. Der etter hadde vi de i en ildfast form og steikte de på 200 grader i ca. 20 minutter, og så fikk det stå i rundt 10 minutter å hvile seg. Det var helt perfekt steikt, det var litt rosa i midten. Det er bedre å ta andebryste for tidlig ut av ovnen en at det blir for mye steikt. Er det for rosa etter din smak, setter  du det inn igjen rett før servering.  For å få skinnet sprøtt hadde vi den noen minutter på grill funksjon i ovnen rett før vi satte oss til bords.
Appelsinsaus:
saften av 2 1/2 appelsin Det vil variere hvor mye saft man får ut av en appelsin, så det kan være at du kan trenge litt mer.
1 ss sukker
1 ss honning
Ca. 3 dl kraften av andebrystet og avkok etter steikepannen
1 beger med fond dette er så god mat at til denne sausen ville jeg spandert på meg fond, men har man ikke kan man bruke litt buljong.
Salt
Pepper
1/2 ss maizena
Frisk persille (Kan sløyfes)
Press saften av appelsinene og ha de i pannen sammen med fond/buljong, sukker og honning, og sett det på kok. Når man har stekt andebrystet har man litt vann på stekepannen og koke ut kraften, og har det i pannen. Når anden er ferdig steikt har man også den kraften fra den ildfaste formen i sausen. Da kan du smake til med salt og pepper, og mer appelsin om du synes den smaker for lite appelsin. Ha litt appelsinjus i en skål og bland ut maizenan i, og hell blandingen i sausen, gi den et oppkok under omrøring. Vil du ha i litt frisk persille hakker du den lett og har den i sausen helt til slutt.

Vi hadde rotmos av sellerirot og mandelpoteter og gulerøtter og brokkoli til.

Jeg glemte å ta bilde av sausen, det er slikt som skjer når vi blir ivrig etter å sette tennene i maten 🙂

#naturlig #melkefri #laktosefri #glutenfri #appelsinsaus #andebryst #anka #bröst #Middag #middagstips #festmat #selskapsmat #Helgemat #Mors #middag #morsmiddag #Oppskrift #mat #matblogg #

6 kommentarer

Siste innlegg