Last Updated:

Andebryst med appelsinsaus

Categories And, Saus

Siste helg da jeg var hos min venninne Grethe lagde vi andebryst eller anka bröst som det stod på pakken siden de hadde handlet i vår kjære naboland Sverige.
Andebryst er i grunnen enkelt å lage, bare man er forsiktig å ikke steiker det for lenge så det blir tørt.
Et andebryst per person er mer en nok til de aller fleste.
Andebrystet ble først brunet på steikepannen i smør og med salt og pepper. Der etter hadde vi de i en ildfast form og steikte de på 200 grader i ca. 20 minutter, og så fikk det stå i rundt 10 minutter å hvile seg. Det var helt perfekt steikt, det var litt rosa i midten. Det er bedre å ta andebryste for tidlig ut av ovnen en at det blir for mye steikt. Er det for rosa etter din smak, setter  du det inn igjen rett før servering.  For å få skinnet sprøtt hadde vi den noen minutter på grill funksjon i ovnen rett før vi satte oss til bords.
Appelsinsaus:
saften av 2 1/2 appelsin Det vil variere hvor mye saft man får ut av en appelsin, så det kan være at du kan trenge litt mer.
1 ss sukker
1 ss honning
Ca. 3 dl kraften av andebrystet og avkok etter steikepannen
1 beger med fond dette er så god mat at til denne sausen ville jeg spandert på meg fond, men har man ikke kan man bruke litt buljong.
Salt
Pepper
1/2 ss maizena
Frisk persille (Kan sløyfes)
Press saften av appelsinene og ha de i pannen sammen med fond/buljong, sukker og honning, og sett det på kok. Når man har stekt andebrystet har man litt vann på stekepannen og koke ut kraften, og har det i pannen. Når anden er ferdig steikt har man også den kraften fra den ildfaste formen i sausen. Da kan du smake til med salt og pepper, og mer appelsin om du synes den smaker for lite appelsin. Ha litt appelsinjus i en skål og bland ut maizenan i, og hell blandingen i sausen, gi den et oppkok under omrøring. Vil du ha i litt frisk persille hakker du den lett og har den i sausen helt til slutt.

Vi hadde rotmos av sellerirot og mandelpoteter og gulerøtter og brokkoli til.

Jeg glemte å ta bilde av sausen, det er slikt som skjer når vi blir ivrig etter å sette tennene i maten 🙂

#naturlig #melkefri #laktosefri #glutenfri #appelsinsaus #andebryst #anka #bröst #Middag #middagstips #festmat #selskapsmat #Helgemat #Mors #middag #morsmiddag #Oppskrift #mat #matblogg #

6 kommentarer

6 thoughts on “Andebryst med appelsinsaus

  1. Dette så godt ut. Jeg husker aldri å ta bilder av maten for tiden. Det er visst for mye annet som skjer. Du har lekker mat som alltid.

    1. Det er noe der når det er mye som skjer da må man firltrere litt 🙂 Og du kommer som alltid med en fin tilbakemelding, det setter jeg stor pris på.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *