Enkel lammegryte

Jeg fant lammeskav i fryseren og det er jo nesten ferdig steikt med en gang det treffer pannen, og når det var da på tide få smelt i hop noe kjapt og greit til middag var det helt konge.

Til 2 personer:

1 pakke lammeskav (400 g)

1 løk (jeg brukte purreløk og bare halve siden den var så stor)

2 hvitløksfedd

1 paprika

2 gulerot

Gurkemeie (jeg hadde fersk gurkemeie, men man kan bruke tørket uten problem. Har du ikke gurkemeie kan du selvsagt kutte den ut)

Ca. 1 dl fløte (laktosefri om man trenger det)

3 dl vann

1 buljongterning

1 bit brun geitost kan bruke vanlig brunost om du har det eller kan skippes.

1/2 ss maizena

Skrell løk, hvitløk og chili og skjær i biter, ha alt  i pannen og surr med smør i et minutt. Så har man i litt og litt av lammeskav så ikke pannen blir for avkjølt og kjøttet blir kokt i stedet for steikt. Når kjøttet er brunt, har man i vann, buljong, geitost, renset og oppdelte gulerot og paprika. Ha i gurkemeie. salt og pepper eller det krydderet du ønsker å bruke. Når guleroten er kokt er maten ferdig. Bland maizena i fløten og ha den i gryten og kok opp under omrøring. Smak til med salt og pepper.

#Lammeskav #lam #fårekjøtt #Gryte #Glutenfri #Laktosefri #oppskrift #rask #middag #mors #middag #morsmiddag

 

 

 

3 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg