Jeg fant lammeskav i fryseren og det er jo nesten ferdig steikt med en gang det treffer pannen, og når det var da på tide få smelt i hop noe kjapt og greit til middag var det helt konge.
Til 2 personer:
1 pakke lammeskav (400 g)
1 løk (jeg brukte purreløk og bare halve siden den var så stor)
2 hvitløksfedd
1 paprika
2 gulerot
Gurkemeie (jeg hadde fersk gurkemeie, men man kan bruke tørket uten problem. Har du ikke gurkemeie kan du selvsagt kutte den ut)
Ca. 1 dl fløte (laktosefri om man trenger det)
3 dl vann
1 buljongterning
1 bit brun geitost kan bruke vanlig brunost om du har det eller kan skippes.
1/2 ss maizena
Skrell løk, hvitløk og chili og skjær i biter, ha alt i pannen og surr med smør i et minutt. Så har man i litt og litt av lammeskav så ikke pannen blir for avkjølt og kjøttet blir kokt i stedet for steikt. Når kjøttet er brunt, har man i vann, buljong, geitost, renset og oppdelte gulerot og paprika. Ha i gurkemeie. salt og pepper eller det krydderet du ønsker å bruke. Når guleroten er kokt er maten ferdig. Bland maizena i fløten og ha den i gryten og kok opp under omrøring. Smak til med salt og pepper.
#Lammeskav #lam #fårekjøtt #Gryte #Glutenfri #Laktosefri #oppskrift #rask #middag #mors #middag #morsmiddag
det så utrolig godt ut!
Lam er godt da 🙂 Og sånn lapskaus-aktig 🙂 NYDELIG <3
Den er ikke lapskausaktig egentlig, men sansynligvis for jeg bruker maizena i den og da blir den blank