Til rundt 4 personer.
600-700 g seifilet, eller den fisken man ønsker eller har
1 purreløk
Ca. 6 godt modne/røde tomater
½ gul paprika
1 bunt persille (innpakket i plastbeger)
Smør (noen klatter oppå fisken)
Salt
Nykvernet pepper
Jeg fikk tak i fersk seifilet uten skinn, så jeg skar kun ut beina før jeg delte fisken i litt store biter.
Purren deles i to på langs og vaskes grundig før den skjæres opp i biter. Paprikaen skjæres i biter, tomatene i skiver og dillen finhakkes. Begynn med å legge litt av grønnsakene i bunnen av en ildfast form, deretter fisk og grønnsaker igjen. Til slutt har man finhakket dill, salt, pepper og smør på og har aluminiumsfolie rundt formen som settes i steikeovnen i rundt 20-30 minutter på 200 grader. Når formen har stått en stund i ovnen og innholdet har begynt å væske seg, kan man fjerne folien for da blir maten fortere ferdig og den brenner ikke. Jeg serverte med poteter.
#enkelt #godt #uten melk #uten gluten #Middagstips #Middag #morsmiddag #allergi #Tradisjonsmat #Mat #fra #bunnen #Hjemmelaget #naturlig #glutenfrtitt #melkefritt #fisk #sei #sjømat #Fisk #i #form #i #ovnen #fiskegryte