Jeg er veldig glad i all mulig mat, og det går godt ant å se, men Kinesisk eller Asiatisk mat er høyt oppe på min matliste. Det er jo ikke dumt at mange av ingrediensene som ingefær, hvitløk og masse grønnsaker som oftest har en fremtredende plass i disse måltidene. Om dette er helt Kinesisk eller Asiatisk kan sikkert diskuteres, men det er nå godt nok for at jeg skal bli fornøyd
Til to personer:
Ca. 400 g Scampi, men her trekker man fra eller legger til etter ønske. Vil du ikke bruke scampi, så kan du erstatte med vanlige renskede reker.
2 hvitløksfedd
Ca. 1 cm ingefær raspet
1/2 squash
1/2 paprika i valgfri farge
Ca. 1/2 boks vannkastanjer
1 fresk chili eller så mye chili du liker å bruke, vi er jo ikke alle like glad i for sterk mat. Har du ikke fersk chili så kan du bruke tørket chili
1/2 kylling eller fiskebuljong, 1 dl vann
2 ts maizena eventuelt rismel blandes i buljongvannet.
2 ss sesamolje
2 ss soyasaus (glutenfri for min del)
1 ss Østerssaus (kan inneholde gluten)
salt
Vårløk
Koriander om du har og liker det.
Kok opp vannet og løs opp buljongen om du ikke har kraft, da bruker du selvfølgelig heller den. Rens og del hvitløk og chili og raspet ingefær, ha i sesamoljen og surr det lett. Rens og del resten av grønnsakene og vannkastanjer å ha de i pannen, til slutt scampi eller reker. Ha på alle sausene, og bland maizena i den oppløste buljongen og hell den i pannen under omrøring, og gi det et oppkok. Smak til om du ønsker mer smak, jeg hadde i litt ekstra ingefær, for jeg elsker den smaken.
Server med nudler eller ris.
Del gjerne innlegget med familie og venner
#kinesiskmat #Asiatiskmat #Scampi #matfrabunnen #hjemmelaget #Middagstisp #Godt #enkelt #Middag #Hvaskaljeghatilmiddagidag #Morsmiddag #naturligglutenfri #glutenfri #melkefri #Eggefri