Scampi i Kinesisk saus og grønnsaker

Categories Alle oppskrifter, Skalldyr

Jeg er veldig glad i all mulig mat, og det går godt ant å se, men Kinesisk eller Asiatisk mat er høyt oppe på min matliste. Det er jo ikke dumt at mange av ingrediensene som ingefær, hvitløk og masse grønnsaker som oftest har en fremtredende plass i disse måltidene. Om dette er helt Kinesisk eller Asiatisk kan sikkert diskuteres, men det er nå godt nok for at jeg skal bli fornøyd ☺️

Til to personer:

Ca. 400 g Scampi, men her trekker man fra eller legger til etter ønske. Vil du ikke bruke scampi, så kan du erstatte med vanlige renskede reker.

2 hvitløksfedd

Ca. 1 cm ingefær raspet

1/2 squash

1/2 paprika i valgfri farge

Ca. 1/2 boks vannkastanjer

1 fresk chili eller så mye chili du liker å bruke, vi er jo ikke alle like glad i for sterk mat. Har du ikke fersk chili så kan du bruke tørket chili

1/2 kylling eller fiskebuljong, 1 dl vann

2 ts maizena eventuelt rismel blandes i buljongvannet.

2 ss sesamolje

2 ss soyasaus (glutenfri for min del)

1 ss Østerssaus (kan inneholde gluten)

salt

Vårløk

Koriander om du har og liker det.

Kok opp vannet og løs opp buljongen om du ikke har kraft, da bruker du selvfølgelig  heller den. Rens og del hvitløk og chili og raspet  ingefær, ha i sesamoljen  og surr det lett. Rens og del resten av grønnsakene og vannkastanjer å ha de i pannen, til slutt scampi eller reker. Ha på alle sausene, og bland maizena i den oppløste buljongen og hell den i pannen under omrøring, og gi det et oppkok. Smak til om du ønsker mer smak, jeg hadde i litt ekstra ingefær, for jeg elsker den smaken.

Server med nudler eller ris.

 

Del gjerne innlegget med familie og venner 

😊Link til å følge denne bloggen på Blogvin finner du HER,  Link til å følge meg på facebook finner HER. Link til å følge meg på Instagram  er randistole HER

#kinesiskmat #Asiatiskmat #Scampi #matfrabunnen #hjemmelaget #Middagstisp #Godt #enkelt #Middag #Hvaskaljeghatilmiddagidag #Morsmiddag #naturligglutenfri #glutenfri #melkefri #Eggefri

 

0 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *