Enkel og knallgod tradisjons saus til fisk!
Til ca. 4 personer
3 dl fløte eller alternativ melkefri fløte som jeg brukte
150 g smør . Tåler man dårlig melken i smøret kan man klarne smøret, da er det kun fett, og de fleste tåler det mye bedre.
Ca. 1 ss sitron eller lime(jeg synes lime er bedre en sitron, så jeg bruker det)
1 kvast persille eller gressløk
Salt
Pepper
Eventuelt rundt 1/2 ss maizena utblandet i litt fløte om du synes sausen er for tynn. Det trengte ikke jeg i.
Kok opp fløte/fløteerstatning og la det få koke inn litt i rundt 5-10 minutter. Del smøret opp i biter og ha en og en bit i fløten og pisk det godt inn, ikke la den koke. Fortsett til alt smøret er pisket inn. Smak så til med Sitron/lime, salt og pepper. Finhakk urten og ha den i. Synes du sausen er for tynn bland i utrørt maizena og gi alt et kjapt oppkok under omrøring.
HER finner du oppskrift på steikt torsk med beter og Sandefjordsmør
Her finner du oppskrift på Ørret/laks med agurksalat med sandefjordsmør
Del gjerne innlegget med venner og familieLink til å følge denne bloggen på Blogvin finner du HER, Link til å følge meg på facebook finner du HER Link til å følge meg på Instagram er randistole HER
#tradisjonmat #saus #Tradisjon #steikt #fisk #torsk #sjømat #sandefjordsmør #beter #i #ovnen #Grønnsaker #tradisjonsmat #enkelt #godt #uten melk #uten gluten #Middagstips #søndagsmiddag #Middag #morsmiddag #allergi Hjemmelaget #mat #fra #bunnen